Culinar

Prăjitură cu mascarpone și căpșuni. Rețetă de vară aromată și răcoritoare

Publicat: 10 iun. 2022
o bucata de prajitura cu mascarpone si capsuni
Prăjitura cu mascarpone și căpșuni este o rețetă delicioasă potrivită pentru orice eveniment

Prăjitura cu mascarpone și căpșuni este cremoasă și pufoasă. Aceasta are un gust dulce acrișor și răcoritor, numai bun pentru sezonul cald. De asemenea, jeleul desertului o face să fie foarte aspectuoasă.

În caz că vă doriți un desert de vară delicios și savuros rețeta este ideală. Totodată, și plăcinta cu mere ca la bunica este un preparat ce trebuie încercat.

Ingrediente pentru prăjitura cu mascarpone și căpșuni

Prăjitura pufoasă și răcoritoare de vară cu căpșuni este foarte aromată și gustoasă. Este un desert simplu de făcut ce se prepară rapid. Pentru că este sezonul fructelor, ar fi păcat să nu profitați și să nu pregătiți prăjitura cu mascarpone și căpșuni. Aceasta este acoperită cu un jeleu delicios și aromat. Mai întâi se va pregăti blatul desertului. Pentru gătirea lui veți avea nevoie de 4 ouă, 200 grame de făină, 80 mililitri de lapte, 7 grame de praf de copt, 170 grame de zahăr și o esență de vanilie. 

Crema de mascarpone va fi făcută din gem de căpșuni și smântână lichidă. Ingredientele necesare pentru aceasta sunt 150 grame de gem de căpșuni, 100 grame de zahăr pudră, 200 grame de frișcă îndulcită, 250 grame de smântână lichidă și mascarpone. Toppingul delicios și aromat de căpșuni se va pregăti din 100 grame de zahăr, un kilogram de căpșuni, 10 grame de gelatină, 100 grame de zahăr și două pliculețe de zahăr vanilat. Pentru un gust dulce acrișor, se va adăuga și zeama de la o lămâie. 

Cum se prepară desertul de vară 

Primul pas este prepararea blatului pufos. Într-un bol se vor adăuga cele patru albușuri împreună cu un praf de sare și se vor bate spumă. Ulterior, se va turna zahărul și se va mixa din nou până la dizolvarea acestuia. La final, va trebui să obțineți o cremă tare și sticloasă. Se vor adăuga și cele patru gălbenușuri, o linguriță de esență de vanilie și laptele și se amestecă până ce compoziția este omogenizată. Făina va fi amestecată cu praful de copt și va fi cernută. Aceasta se va presăra treptat peste crema obținută și se va mixa cu o spatulă cu mișcări ușoare de sus în jos. Blatul se va turna într-o tavă tapetată cu hârtie de copt de circa 25 x 25 centimetri. Nivelați compoziția, apoi lăsați-o la cuptor timp de 35 minute. După ce este gata și complet răcit, se va tăia în două jumătăți egale ca grosime. 

Pentru prepararea cremei, veți pune într-un bol mascarpone și smântâna lichidă. Acestea trebuie să fie reci, abia scoase din frigider. Se vor mixa până ce se întăresc, apoi se va adăuga zahărul pudră, esența de vanilie și gemul de căpșuni. Amestecați totul cu o spatulă. Când crema devine omogenă, se va turna peste prima foaie de blat și se nivelează. Deasupra compoziției se vor adăuga patru căpșuni tăiate cubulețe, apoi se pune cea de-a doua foaie de blat și se apasă ușor pentru a se lipi de cremă. Frișca îndulcită se va bate cu un mixer, apoi va fi turnată peste prăjitură și se nivelează. Deasupra desertului se vor tăia căpșuni în jumătate.

Ultimul pas va fi prepararea jeleului. Într-un castron se va pune gelatina și va fi acoperită cu apă rece. Între timp se va pune la fiert o jumătate de litru de apă împreună cu zahărul, zeama de la lămâie și zahărul vanilat. Se amestecă până ce observați că acesta se topește, apoi când începe să fiarbă, luați de pe foc și puneți gelatina scursă de apă. Mixați jeleul până ce se dizolvă gelatina, apoi lăsați-o să se răcească. Toppingul se va turna peste căpșuni, apoi se va lăsa desertul la frigider timp de 12 ore. Când observați că gelatina va fi întărită, puteți tăia prăjitura.

Prăjitura cu mascarpone și căpșuni este o rețetă delicioasă potrivită pentru orice eveniment. Aceasta este extrem de aspectuoasă și va atrage privirile tuturor musafirilor. Desertul poate fi servit alături de o băutură cu sirop de căpșuni. 
Adauga un comentariu