Dulciuri

Prajitura cu mere

Publicat: 05 apr. 2011

Mod de preparare al acestei retete de post:

Merele se curata si se taie felii, apoi s epun impreuna cu zaharul intr-o cratita mare la foc mic pana se topeste zaharul si se inmoaie putin merele.
Se ia cratita de pe foc si se adauga treptat o parte din faina, praful de copt, mirodeniile, sarea, nuca si stafidele inmuiate cu putin rom.
Se amesteca cu grija si se mai adauga uleiul si restul de faina. Compozitia trebuie sa fie groasa.
Se toarna in tava mare unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 45 de minute.
Cand s-a racit, se pudreaza cu zahar sau se aplica glazura de cacao sau serbet.

Ingredientele acestei retete de post:

6 mere,
1 cana ulei,
3 cani faina,
1.5 cana zahar,
1 lingurita praf de copt,
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
1 lingurita sare,
1 lingura rasa scortisoara,
½ cana nuca pisata,
½ cana stafide,
1 plic zahar vanilat,
zahar pentru pudrat



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit