Dulciuri

Prajitura cu mere si branza dulce

Publicat: 25 ian. 2012

Ingrediente:

Pentru aluat:

500 gr faina
un cub drojdie
65 gr zahar
putina sare
un ou
250 ml lapte caldut
165 gr unt topit
razatura de lamaie si/sau portocale

Pentru umplutura:

1 kg branza dulce
4 oua
150 gr zahar
zahar vanilat
esenta de vanilie
aprox un kg mere

Mod de preparare:

Se amesteca drojdia cu o lingurita zahar si putin lapte caldut. Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, zaharul, sarea si razatura de citrice. Se bate oul si se amesteca cu laptele caldut. Se incepe framantarea aluatului, adaugand cate putin lapte cu ou. La sfarsit, se framanta 10 min aluatul cu untul topit. Se lasa la crescut cel putin o ora.
Se unge o tava de copt cu margini inalte si dimensiunile 38×28 cm.
Pentru umplutura se amesteca branza dulce cu zaharul, ouale batute bine, zaharul vanilat si esenta. Se toarna crema peste aluat. Se curata merele, se taie, se scot samburii, se taie felii subtiri si se asaza frumos peste prajitura. Se pune la copt in cuptorul incins circa 30 min. Se serveste rece, eventual se poate pudra cu zahar inainte de servire.
Prajitura cu mere si branza dulce pregatita de Craita.



loading...

Adauga un comentariu