Dulciuri

Prajitura cu pere si portocala

Publicat: 07 mart. 2012

Ingrediente:

1 briosa mare taiata felii
3 pere
2 portocale
1 praf de nucsoara
100 g zahar
100 unt topit

Mod de preparare:

Mai intai radem o portocala de coaja si o stoarcem de zeama. Cealalta portocala o curatam de coaja si o rupem felii. Perele se decojesc, se curata de seminte, se taie flii mici si se pun intr-un castron, impreuna cu nucsoara, sucul de portocala, zahar si 150 ml apa. Punem la fiert la foc mic pana cand se dizolva zaharul, apoi marim intensitatea focului si mai lasam sa fiarba timp de 10 minute. Scurgem perele si pastram sucul in care au fiert. Amestecam perele cu feliile de portocala. Incingem cuptorul la 190 de grade. Se unge o tava cu 4 forme de briose. Se taie cate o felie rotunda din briosa pregatita si se pun la baza in formele pregatite. Umplem formele cu perele si feliile de portocale. Punem capac tot din felii de briosa si turtim usor. Se pun la cuptor timp de 20 de minute. Punem siropul ramas la fiert aproximativ 5 minute. Scoatem prajiturica pe farfurii si servim cu siropul obtinut.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro



loading...

Adauga un comentariu