Dulciuri

Prajitura cu prune

Publicat: 12 feb. 2016

Ingrediente:

Pentru aluat:
cca 350 gr faina alba
2 linguri zahar
1/4 lingurita sare
8 linguri unt nesarata, taiat in cubulete
50 gr smantana
50 ml apa rece ca gheata

Pentru umplutura:
1/4 lingurita scortisoara (aromeaza prajitura cu prune)
450 gr prune injumatatite
1 galbenus mixat cu o lingura de apa
zahar pudra
cca 75 gr zahar brun

Mod de preparare prajitura cu prune:

1. Amesteca intr-un robot faina, zaharul si sarea.
2. Adauga untul si continua sa mixezi.
3. Dupa ce se formeaza un aluat mai grunjos, pune smantana si apa rece ca gheata. Omogenizeaza.
4. Pune aluatul intr-un bol, acopera-l si baga-l in frigider pentru 30 de minute.
5. Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius.
6. Tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament.
7. Presara faina pe masa, intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor, apoi muta-l in tava. Ai grija sa fie mai mare decat tava, astfel incat acopere marginile.
8. Amesteca scortisoara si zaharul brun.
9. Pune prunele pe aluat, presara mixul cu zahar si scortisoara, acopera marginile cu aluatul din afara tavii si unge totul cu galbenul zbatut. Mai presara zahar brun.
10. Baga tava in cuptor pentru 45 de minute. Inainte de servire, lasa prajitura cu prune sa se raceasca vreo 30 de minute, apoi presara zaharul pudra.



loading...

Adauga un comentariu