Culinar

Prăjitură cu prune: Cel mai gustos și pufos preparat

Publicat: 20 ian. 2022
prajitura cu prune
Prăjitura cu prune se poate pregăti pentru orice ocazie.

Cu toții știm că prăjiturile cu fructe sunt cele mai delicioase, iar astăzi vom vorbi despre o prăjitură cu prune foarte simplă. Aceasta se poate pregăti pentru orice ocazie, mai ales pentru cei dornici să-și amintească timpul petrecut vara acasă la bunici. Cred că toți am crescut înconjurați de pruni și am fost puși să culegem aceste fructe pentru diferite prăjituri sau clasica băutură alcoolică românească.

prune
Consumul acestor fructe ne poate aduce multe beneficii

Beneficiile prunelor

Consumul acestor fructe ne poate aduce multe beneficii. Fructele, în general sunt foarte sănătoase și bune la gust. Prunele se numără printre aceste fructe. Acestea reprezintă o sursă bogată de vitamine, cum ar fi vitamina C, K și sunt pline de fibre.

Pe lângă toate acestea, prunele ne pot oferi energie, alungând oboseala și stresul. Pe deasupra, au și funcții pentru îmbunătățirea activității sistemului digestiv.

Ingrediente necesare pentru cel mai pufos blat

Această rețetă nu necesită foarte multe ingrediente. Este destul de ieftin să pregătim o astfel de prăjitură (mai ales dacă deja aveți prunele în grădina din spatele casei).

Așa cum probabil deja ați ghicit, vom avea nevoie de prune. În jur de 700-800 de grame de prune gata curățate de sâmburi, ar trebui să ne fie de ajuns. Mai apoi, trebuie să cumpărăm în jur de 7 ouă. Dacă aveți ouă de țară de pe la mama, tata, bunica sau bunicul este chiar și mai bine. Ouăle de țară ne oferă un blat cât mai savuros și plin de culoare!

oua
Ouăle de țară ne oferă un blat cât mai savuros și plin de culoare!

Desigur, pentru orice fel de prăjitură avem nevoie de zahăr. Vom procura cam 150 de grame de zahăr alb. Pe lângă acesta, ne vom folosi și de zahărul vanilat. Două plicuri de zahăr vanilat ar trebui să fie destul pentru rețeta noastră.

Făina și uleiul nu pot lipsi din pregătirea acestei prăjituri delicioase, așa că vom cumpăra și 180-190 de grame de făină și 50 de ml de ulei. Pe lângă toate acestea, vom adăuga și un praf de sare. Știți cum se spune… mâncarea fără pic de sare nu are gust. În unele cazuri, este valabil și pentru prăjituri.

Toate acestea ne vor fi suficiente pentru prăjitura pe care dorim să o pregătim. Pare destul de ușor până acum, nu? Are destul de puține ingrediente și, așa cum am spus deja, este o rețetă care nu ne costă foarte mult din punct de vedere financiar.

Prăjitură cu prune: Mod de preparare

Dacă nu ați cântărit deja prunele, este indicat s-o faceți. Prunele trebuie alese cât mai coapte pentru un gust cât mai autentic. Dacă nu ați ales deja fructele de sâmburi, trebuie mai întâi să le spălăm foarte bine. Următorul pas este să le tăiem. Deși suntem tentați să le tăiem doar în jumătate, este cel mai bine să le tăiem în sferturi.

prune
Pentru această rețetă va trebui să curățăm prunele de sâmburi.

Când terminăm cu prunele, trebuie să ne pregătim celelalte ingrediente: ouăle, zahărul, făina și uleiul.

Acum, ouăle trebuie separate. Punem în bolul cu gălbenușuri ulei și vârful de sare și le amestecăm bine.

Urmează să punem peste albușuri un praf de sare, iar acestea trebuie bătute foarte bine până se face o spuma albă consistentă. Turnăm zahărul alb și cel vanilat și începem iar să amestecăm extrem de bine. Conținutul nu trebuie să cadă din vas nici dacă îl răsturnăm. Acum trebuie să turnăm gălbenușurile în bolul cu spuma de la albușuri și să amestecăm iarăși. Ca pas următor, trebuie să turnăm făina peste compoziția obținută și să o integrăm.

Acum putem pune aluatul în tava deja aranjată cu hârtia de copt. Pentru amestec putem pune prunele tăiate mai devreme.

Cuptorul trebuie încălzit la 200 de grade și putem introduce tava cu compoziția. Prăjitura ar trebui să fie coaptă în aproximativ 20-25 de minute.

Putem servi o prăjitură cu prune cu orice ocazie! Este perfectă pentru mese festive, pentru adunări între prieteni sau pur și simplu pentru o seară liniștită petrecută acasă.

prajitura cu prune
Putem servi o prăjitură cu prune cu orice ocazie!Adauga un comentariu