Culinar

Prăjitură de post rapidă. Ce umplutură să folosești pentru un desert ideal

Publicat: 04 iul. 2022
prajitura cu gem intr-o tava
Pentru a pregăti o astfel de prăjitură vei avea nevoie de ulei vegetal, aproximativ 120 ml

O rețetă ieftină pentru o prăjitură de post rapidă cu dulceață, din aluat în ulei vegetal. Gustul prăjiturii se dovedește a fi șic. Aluatul este crocant și în același timp fraged. De asemenea, este combinat în mod ideal cu umplutura de gem. Un astfel de tort nu este absolut inferior prăjiturilor gătite în unt și ouă.

Pentru a pregăti o astfel de prăjitură vei avea nevoie de ulei vegetal, aproximativ 120 ml. Unele gospodine pregătesc deliciul și fără a folosi ulei vegetal. De asemenea, pentru a pregăti aluatul va trebui să folosești 160 ml de apă, 180 g de zahăr, 10 g de praf de copt și un praf de sare. De asemenea, vei avea nevoie de 500 g de făină, aproximativ 4 căni cu o capacitate de 200 ml. Pentru a obține o prăjitură cu adevărat delicioasă este bine să folosești dulceață de coacăze într-o proporție de 350 g.  Multe gospodine pregătesc acest desert nu doar în perioada postului dar și atunci când urmează o dietă ce presupune postul intermitent.

prajitura cu gem pe o farfurie
Din partea mai mică de aluat se formează 6 bile și se dau la congelator pentru 20 de minute

Prăjitură de post rapidă. De ce este recomandat să folosești gemul de coacăze pentru a pregăti deliciul

Pentru a pregăti una dintre cele mai delicioase deserturi pregătiți alimente de pe listă. După care praful de copt poate fi pus imediat într-un castron cu făină fină de casă, cernută în prealabil. Cele mai multe gospodine folosesc gemul de coacăze deoarece acesta oferă un gust cu adevărat unic prăjiturii, oferindu-i și un aspect extrem de frumos. În cazul în care nu ai o astfel de dulceață poți alege orice alt tip de gem.

Ulterior, se toarnă zahărul într-un bol separat, se adaugă ulei și apă. Este important să amesteci foarte bine consistența obținută. După care se toarnă făina cu praful de copt, mai întâi amestecând aluatul cu o lingură, apoi cu mâinile. Aluatul trebuie frământat foarte ușor deoarece el iese moale și nu se lipește deloc de mâini. Separați 1/3 din aluatul obținut. În cazul în care dorești să pregătești această prăjitură pentru o sărbătoare, poți să faci și o glazură de post cu margarină.

mai multe felii de prajitura cu gem pe o farfurie
Pentru a pregăti una dintre cele mai delicioase prăjituri exact ca la cele mai bune gospodine este bine să cunoști unii pași dar și secrete în pregătirea acesteia

Secretele din bucătăria gospodinelor pentru o prăjitură pufoasă

Pentru a pregăti una dintre cele mai delicioase prăjituri exact ca la cele mai bune gospodine este bine să cunoști unii pași dar și secrete în pregătirea acesteia. Astfel, întâi de toate este bine să înfășurați cea mai mare parte din aluat în folie alimentară și să-l lăsați la frigider pentru 20 de minute.

Din partea mai mică de aluat se formează 6 bile și se dau la congelator pentru 20 de minute. Ulterior, porniți cuptorul pentru a se preîncălzi la 180 de grade. Imediat ce ai pus la încălzit cuptorul unge o formă de 24 cm cu unt.

o felie de prajitura cu gem pe o farfurie
Pentru a pregăti una dintre cele mai delicioase deserturi pregătiți alimente de pe listă

Puneți cea mai mare parte din aluat într-o formă, nivelați-l și faceți părțile joase. Ulterior, gospodinele adaugă dulceața pe aluat și se întinde uniform pe suprafață. După care scoateți aluatul înghețat din congelator și dați-l pe răzătoare grosieră, întinzând-l uniform peste dulceață.

Pentru a pregăti o prăjitură de post rapidă și extrem de delicioasă trimiteți forma la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți prăjitura rasă cu gem timp de 50 de minute. Plăcinta rasa de post cu dulceață este gata, aceasta poate fi servită calda sau rece. De asemenea, desertul poate fi acoperit cu o glazură de post.

mai multe felii de prajitura cu gempe o farfurie
Ulterior, se toarnă zahărul într-un bol separat, se adaugă ulei și apăAdauga un comentariu