Culinar

Prăjitură ecler la tavă. Rețetă explicată pas cu pas

Publicat: 26 sept. 2022
Prăjitură ecler la tavă. Rețetă explicată pas cu pas
Nucile sunt foarte utile aici, fac prăjitura mai interesantă

Prăjitura ecler la tavă este simpla, ieftină și foarte gustoasă. Această rețetă explicată pas cu pas este pentru cei care nu au cuptor, dar își doresc foarte mult o prăjitură. Poți, desigur, să cumperi din magazin un desert, dar cea făcută acasă este mai gustoasă. Dar chiar dacă aveți un cuptor, puteți găti o prăjitură într-o tavă, pentru a încerca ceva nou.

Prăjitură este fragedă. De cele mai multe ori, prăjiturile ecler sunt aerisite, iar crema se aseamănă un pic cu înghețata, a cărei rețetă este deja pe site-ul nostru. Însă, diferența constă în faptul că aici crema pentru ecler este din lapte și mai puțin unt. Aceste ingrediente sunt folosite pentru ca crema sa fie mai lichidă și să se potrivească mai bine cu prăjitura. Apropo, blatul pentru desert sunt înmuiate, dar nu vă faceți griji. Prăjitura se dovedește a fi foarte gustoasă și moderat umedă. Aceasta a fost testată pe rude și prieteni, tuturor le-a plăcut. De asemenea, puteți experimenta cu umplutura. Este bine să adăugați fructe conservate, fructe de pădure proaspete sau puțin fierte în sirop. Unele gospodine adaugă puțin lapte condensat fiert sau caramel moale. De asemenea, puteți să stropiți prăjitura cu nuci. Nucile sunt foarte utile aici, fac prăjitura mai interesantă.

o prajitura taiata pe o masa
Această rețetă explicată pas cu pas este pentru cei care nu au cuptor, dar își doresc foarte mult o prăjitură

Prăjitura ecler la tavă. Ingredientele necesare pentru un desert făcut pe tigaie

Pentru a pregăti această deosebită prăjitură vei avea nevoie de mai multe ingrediente. Astfel, în primul rând va trebui să vă asigurați că aveți acasă o formă rotundă de 18 cm. Pentru cremă folosește 2 ouă, zahăr 120 gr, zahăr vanilat în cantitate de 10 gr și 2 linguri de făină. De asemenea, pentru o cremă suficient de pufoasă este bine să adăugați 2 linguri de amidon de porumb.

Veți avea nevoie și de 150 gr de smântână de 15% grăsime, 450 gr de lapte și 70 gr de unt. În schimb pentru blat trebuie să folosiți un ou, 200 de grame de brânză de vaci și zahăr 100 gr. De asemenea, nici o prăjitură nu poate fi pregătită fără de zahăr vanilat. Pentru blat vei avea nevoie și de 160 gr de făină și o lingură mică de bicarbonat de sodiu. Iar deja pentru a decora prăjitura vei avea nevoie de 50 gr de nuci proaspete.

Mai întâi, vom face crema, iar în timp ce aceasta se răcește, coacem blatul pentru prăjitură. Într-un bol puneți 2 ouă, 120 g zahăr și 10 g zahăr vanilat. Amestecați bine, puteți folosi un mixer, dar puteți folosi și doar un tel. Adaugă 2 linguri de făină și 2 linguri de amidon de porumb și 150 g de smântână degresată. Amestecă bine din nou. Într-o cratiță separata la foc mediu, adu 450 g de lapte la fierbere. Toarnă laptele în amestecul de ou-smântână în timp ce amestecați constant consistența.

o prajitura ecler taiata pe o farfurie
Prăjitura ecler la tavă este simpla, ieftină și foarte gustoasă

Cât trebuie ținută pe foc crema pentru prăjitură. Secretele din bucătăria gospodinelor

Crema se amestecă și se pune pe foc la cea mai mică intensitate până consistența se îngroașă. Fiți atenți, în acest moment este foarte ușor să „sudați” crema pe fundul tigăii. Totuși, dacă se întâmplă acest lucru, poți păstra crema strecurând-o printr-o sită fină.

Și totuși, pentru a nu face greșeli, luăm în considerare faptul că focul ar trebui să fie minim, trebuie să amestecați continuu și chiar mai bine. Folosiți o baie de apă, va dura mai mult, dar crema este garantată și nu se va mai arde.

Ulterior, se ia de pe foc smântâna îngroșată și se adaugă 70 g de unt de 82,5%. Amestecă. În principiu, crema este gata. Acoperă crema cu folie alimentară și poți să o pui la frigider.

o felie de tort pe o farfurie langa mai multe cesti cu ceai si prajitura intreaga
De asemenea, puteți să stropiți prăjitura cu nuci

Cum să pregătești blatul pentru prăjitura pe tavă. Asamblarea unui tort

Cerne împreună 160 g de făină și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Mai întâi consistența se amestecă cu o spatulă, apoi manual pe masă. Nu este nevoie să frământați prea mult timp. Odată ce totul s-a adunat într-o minge, aluatul este gata. Împărțiți aluatul în 8 părți aproximativ egale, întindeți, punând pe masă făină.

Grosimea stratului de aluat trebuie să fie de aproximativ 4 mm, dar este mai bine să vă concentrați pe formă. Diametrul prăjiturii finite va fi de 18 cm, dar aluatul din tavă se micșorează puțin, așa că îl întindem cu o marjă mică. Coacem prăjiturile la foc mediu într-un tigaie uscată de care nu se lipește nimic. Multe gospodine consideră că aluatul nu se va lipi de fundul tăvii, astfel stricând foile pentru tort.

Este mai bine să asamblați un tort într-un inel, în loc de acesta, puteți lua o peliculă groasă, puteți fixa marginile cu bandă adezivă, de exemplu, și creați un inel improvizat. Din moment ce ați pregătit inelul, aplicăm puțină cremă pe substrat, apoi, o foaie de tort. În continuare, un strat de crema și repetăm până adunăm toată prăjitura.

Din moment ce am acoperit și prăjitura ecler la tavă, strângem blatul cu folie alimentară și o dăm peste noapte la frigider. După ce a trecut suficient timp, scoatem prăjitura, scoatem folia și o eliberăm de inel. Ulterior, se toacă grosier nucile și, de asemenea, se prăjesc puțin într-o tigaie uscată pentru un decor excepțional.

o felie de tort
Pentru a pregăti această deosebită prăjitură vei avea nevoie de mai multe ingredienteAdauga un comentariu