Dulciuri

Prajitura Figaro – Prajitura cu gem de caise acrisor si bezea cu nuca

Publicat: 16 nov. 2017

Este o prajitura dulce-acrisoara, cu aluat nisipos, cunoscuta si sub denumirea de Prajitura Figaro.

Ingrediente:

Pentru aluatul fraged(tava 23/36 cm):

  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • un praf sare
  • 450-500 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Pentru beze cu nuca:

  • 5 albusuri
  • 130 g zahar
  • 200 g nuca macinata fin
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • un praf sare

Citeste si Cand o vezi cat de bine arata, zau ca-ti vine sa o mananci si cu ochii – Tarta cu branza si visine

In plus:

  • 750-800 g gem de caise

Mod de preparare:

Pentru aluat, se freaca galbenusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si untul moale si se amesteca pana se omogenizeaza si se topeste zaharul.
Se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie, si se incorporeaza, treptat, faina.
Aluatul obtinut de da la rece invelit in folie, pentru 20-30 de minute, apoi se intibde in tava tapetata cu unt si se unge cu gemul de caise.
Pentru bezea, se bat spuma albusurile presarate cu sare, apoi se adauga, treptat, zaharul, coaja si zeama de lamaie si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma.
Se adauga nuca macinata si se amesteca incet, apoi bezeaua se intinde peste gemul de caise.
Se da prajitura la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se portioneaza rece si, optional, se pudreaza cu zahar. Se poate servi in orice zi, dar mai ales de sarbatori.

preluat de pe cookandplay



loading...

Adauga un comentariu