Dulciuri

Prajitura greceasca – FOTO

Publicat: 17 ian. 2012

Ingrediente:

1 pachet foi de placinta (400 grame)
1 pahar de iaurt (200 ml)
1 pahar de ulei
1 pahar de zahar
4 oua
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 lamaie
1 fiola esenta de rom
sirop de zahar ars (6, 7 linguri zahar, 3 cani apa)

Mod de preparare:

Se dezgheata foile de placinta. Se zdrentuiesc, se bat ouale cu zahar; se adauga ulei, iaurt, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga esenta de rom si se amesteca totul bine. Se pun zdrentele foilor de placinta si se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-un vas termorezistent (nu e nevoie sa ungeti cu nimic forma). Se da prajitura la cuptor cca. 35-40 de minute pana se rumeneste, la foc potrivit (180 grade).

Intre timp se prepara siropul de zahar ars: ardeti pe foc foarte mic 6, 7 linguri de zahar (eu am pus zahar brun). Cand incepe sa se caramelizeze (nu are voie sa fumege sau sa se arda/sa se inegreasca, fiindca va fi amar) adaugati trei pahare mari de apa. Lasati sa se topeasca caramelul si fierbeti pana scade putin.  Siropul se pune peste prajitura cat inca e calda. Se taie cand e rece.
Prajitura greceasca din imagini a fost pregatita de Adnia.



loading...

Adauga un comentariu