News Flash:

Prajitura pe care nu vei vrea sa o imparti cu nimeni - Tort insiropat cu glazura de ciocolata

24 Septembrie 2017
230 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca iti place gustul puternic al ciocolatei, atunci urmatorul deliciu ti se va potrivi… manusa. Esentele tari de rom si de portocala intregesc tabloul, pentru un desert perfect!

Ingrediente:


Pentru blat:
250 g unt
8 oua
120 g zahar
120 g faina
30 g cacao
1 praf de copt
1 varf cutit sare

Pentru crema:
200 g margarina
500 ml frisca
500 g ciocolata
neagra menaj
3 linguri esenta de rom


Pentru sirop:
300 ml apa
150 g zahar
70 ml zeama de portocala
1 lingurita coaja de portocala

Pentru glazura:
350 g ciocolata menaj
3 linguri de ulei

Pentru decor:
12 bomboane ciocolata cu rom
150 g arahide zdrobite

Mod de preparare:

Pentru blat, separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul si bati in continuare pana devine o crema mai tare. Bati si galbenusurile, pe care le incorporezi apoi in albusuri. Adaugi untul topit si racit.


Amesteci faina cu praful de copt si adaugi peste compozitia de oua. Apoi, adaugi si cate o lingurita de cacao. Amesteci pana se omogenizeaza. Torni amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introduci in cuptor 40 de minute. Cand este gata, il scoti din tava si-l lasi sa se raceasca. Pentru sirop, pui la fiert apa cu zaharul. Dupa ce da in clocot, lasi la racit. Adaugi zeama de portocala si coaja, apoi strecori siropul.
 
Pentru crema, pui la foc frisca nebatuta, iar dupa cateva minute adaugi ciocolata neagra rupta in patratele si amesteci cu un tel pana se topeste. Adaugi margarina taiata bucati si esenta de rom, amestecand in continuare. Dupa 2-3 minute iei craticioara de pe foc si amesteci pana omogenizezi crema. O pui in frigider 3 ore, ca sa se intareasca, apoi o ba?i cu mixerul. Tai blatul in 3 felii pe orizontala, le insiropezi si apoi le ungi cu crema (pastreaza 4 linguri de crema pentru ornat).
 
Pentru glazura, topesti ciocolata menaj intr-un vas pe baie de aburi, adaugi uleiul si amesteci. Cand este gata, o dai deoparte si o lasi 2-3 minute sa se raceasca. Imbraci tortul cu ciocolata topita. Presari arahidele zdrobite de jur imprejurul tortului, pui din crema pastrata intr-un sprit si il ornezi. Asezi bomboanele peste moturile de ciocolata, apoi ornezi din nou cu spritul si asezi bombonelele argintii. Dai la rece 2-3 ore.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

crema glazura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1360 (s) | 22 queries | Mysql time :0.017711 (s)