Dulciuri

Prajitura Pofticioasa – Ti se topeste in gura de fina ce e! Uite secretul ei

Publicat: 24 aug. 2016
2

Ingrediente:

Pentru blat:
3 oua
putina sare
120 gr zahar granulat
50 ml lapte semidegresat
50 ml ulei de gatit
1 lingura cu varf de cacao pudra
125 gr faina de grau
8 gr praf de copt

Pentru crema:
300 ml lapte semidegresat
90 gr gris
50 gr unt
100 gr zahar granulat

Pentru decor:
cateva lingurite cacao pudra

Mod de preparare:

Blat:   
1. Separa ouale si bate spuma albusurile cu putina sare.
2. Mixeaza galbenusurile cu zahar.
3. Pune peste ele apoi uleiul si laptele.
4. Dupa ce ai obtinut o compozitie omogena, adauga faina, praful de copt si cacao.
5. Incorporeaza cu lingura albusurile. Omogenizeaza usor.
prajitura cu crema fina si cacao

6. Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bag-o in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 15 minute.
prajitura cu crema fina si cacao

Crema:
7. Cat timp se coace blatul, pune intr-o oala, la foc aproape mediu, laptele, zaharul si grisul.
8. Lasa sa fiarba si sa se ingroase bine. Amesteca.
9. Ia apoi de pe foc si pune untul, dupa care omogenizeaza cu un mixer.
prajitura cu crema fina si cacao

Asamblare:
10. Pune blatul pe un platou, intinde crema, apoi presara cacao.
prajitura cu crema fina si cacao





Adauga un comentariu