Culinar

Prăjituri simple de weekend: Cum să-ți uimești musafirii cu un desert nemaipomenit

Publicat: 28 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjituri simple de weekend Cum să-ți uimești musafirii cu un desert nemaipomenit
Există prăjituri rapide care nu necesită o răcire lungă sau prea mult timp pentru a se înmuia prăjiturile

Fiecare gospodină are propriile rețete pentru prăjituri simple de weekend. Una poate coace o Pandișpan în doar două ore, cealaltă îi va lua o zi întreagă pentru a face o prăjitură din foietaj gata pregătit. Obiectiv, o prăjitură poate fi considerată rapidă pentru zilele de weekend dacă este gătită nu mai mult de două ore.

Există prăjituri rapide care nu necesită o răcire lungă sau prea mult timp pentru a se înmuia prăjiturile, așa cum este negresa. Însă, acestea pot fi destul de complexe din punct de vedere tehnologic. Pe de altă parte, multe prăjituri ușor de făcut au nevoie de timp pentru a se răci. Poți grăbi pregătirea prăjiturii blaturi gata făcute, și nu neapărat achiziționate. De exemplu, blaturile de biscuiți învelite în folie alimentară pot fi păstrate la congelator destul de mult timp. Pe lângă blaturile de biscuiți sau cele nisipoase pentru prăjiturile rapide, poți folosi și marshmallows.

o felie taiata dintr-un tort cu miere
Este important să ungi tortul pe toate părțile și la final să-l stropești cu miez de nucă

Prăjituri simple de weekend: De ce ai nevoie pentru a pregăti un desert rapid

Frișca este cea mai rapidă cremă care se potrivește cu multe prăjituri. Astfel, unii cofetari îndeamnă gospodinele să achiziționeze frișca de la magazinele specializate. Ciocolata, păstăile de vanilie, fructele de pădure congelate îți vor fi, de asemenea, utile atunci când decizi să pregătești o prăjitură sau un tort pentru weekend.

un tort pe un suport
O prăjitură poate fi considerată rapidă pentru zilele de weekend dacă este gătită nu mai mult de două ore

O prăjitură simplă este cea pregătită din miere. Acest tort se dovedește a fi foarte aromat și fraged. Cu siguranță prăjitura va aduce o mare plăcere, mai ales celor care iubesc mierea. La urma urmei, prăjiturile cu miere făcute acasă se dovedesc a fi foarte luxuriante și moi. Iar după impregnarea cu o cremă delicată, prăjitura pur și simplu se topește în gură. Pregătirea unui tort cu miere de casă, nu necesită mult timp, principalul aici este să frământați bine aluatul pentru blat.

Pentru blat vei avea nevoie de miere, 4 linguri, zahăr, aproximativ o cană și desigur de ouă, circa 4 bucăți. Nici un blat nu va fi suficient de pufos dacă nu adaugi o lingură de bicarbonat de sodiu și unt, aproximativ 150 gr. Iar de făină vei avea nevoie doar de 3 căni și pentru ungerea pergamentului un pic de ulei vegetal. Pentru a pregăti crema va fi suficient doar 1,5 căni de zahăr și 500 gr de smântână. Unele gospodine folosesc și nuci pentru decor și aromă.

Cum să pregătești un tort pentru întreaga familie: Rețeta care te va surprinde

La fel ca toate prăjiturile pentru weekend, pregătirea acesteia începe prin a gătirea aluatului. Pentru a obține un blat pufos și aromat este necesar să pui mierea împreună cu zahărul într-o cratiță mică și să-i faci o baie de aburi. După ce dizolvi boabele de zahăr și mierea, pune puțim ulei în cratiță. Și de îndată ce se topește, adăugi un pic de bicarbonat de sodiu. Și, amestecând bine întregul amestec, adaugă și ouăle deja bătute.

o felie taiata dintr-un tort cu miere
Pentru a obține un blat pufos și aromat este necesar să pui mierea împreună cu zahărul într-o cratiță mică și să-i faci o baie de aburi

Gătește amestecul pregătit timp de aproximativ cinci minute. Acesta se va lumina treptat și îș i va dubla dimensiunea. După care scoate cratița din baie și introduce treptat faina în amestec. În toate rețetele vechi existente, la pregătirea unui tort cu miere, aluatul, de regulă, se face gros. Adică trebuie rulat în straturi. Cele mai multe gospodine preferă să facă aluatul apos foarte asemănător cu o consistență de smântână groasă, pentru a putea fi turnat pe o tavă de copt. Astfel, prăjiturile se dovedesc mult mai moi și mai magnifice.

După care torni aluatul finit pe pergamentul uns cu ulei, așează totul pe o foaie de copt cu părți laterale și pune blatul la cuptor pentru aproximativ 15 minute la 200 ° C. Aceasta cantitate de aluat este suficientă pentru doua foi de copt de 30×30 cm. În timp ce se coace blatul este bine să te apuci de pregătit crema. Astfel, într-un castron, amestecă smântâna și zahărul. Este important să bați bine până când zahărul este complet dizolvat.

Atunci când vrei să gătești acest desert dintre multitudinile de prăjituri simple de weekend trebuie să acorzi atenție atunci când ornezi tortul. Trebuie să tai cu grijă blaturile finite pe toate părțile. După care să ungi generos fiecare foaie cu smântână. Este important să ungi tortul pe toate părțile cu și la final să-l stropești cu miez de nucă. Astfel,  delicioasa prăjitură cu miere de casă este gata.

o felie de tort pe o farfurie
O prăjitură simplă este cea pregătită din miere


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Adauga un comentariu