Dulciuri

Prajiturica cu scortisoara, morcovi si stafide

Publicat: 21 feb. 2013

Ingrediente:

175 g faina
100 g stafide
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 pliculet praf de copt
165 g zahar
175 g ulei de floarea-soarelui
1 morcov dat prin razatoare
coaja rasa de la o portocala
1 lingurita scortisoara
3 oua batute
50 g zahar pudra

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade. Ungem o tava dreptunghiulara. Cu o lingura de lemn amestecam zaharul, uleiul si oul intr-un bol. Adaugam apoi morcovul, stafidele si coaja de portocala. Incorporam faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si scortisoara. Turnam compozitia in tava si nivelam suprafata. Bagam la cuptor timp 20 de minute.
Intre timp pregatim glazura: amestecam zaharul cu doua lingurite de apa calduta. Punem glazura peste prajiturica, taiem felii si servim.

sursa: cepapam



loading...

Adauga un comentariu