Retete cu carne

Pranz de week-end: Pui condimentat la cuptor

Publicat: 23 mart. 2012

Ingrediente:

1 pui, cca 1,5 kg
1 lingura de unt
1 lingura ras-el-hanout
100 ml vin alb sec
1 lamaie
1 lingura boia de ardei dulce
1 lingurita sare de mare
1 lingurita de piper, rasa
unt la temperatura camerei

Mod de preparare:

Untul se amesteca cu restul condimentelor, formand o pasta cu care vom freca uniform puiul spalat si zvantat cu prosoape de hartie. In interiorul puiului punem lamiia taiata in 2 si il plasam intr-un vas pentru copt, in care rasturnam cei 100 ml de vin. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade si lasam o ora, la jumatatea timpului intoarcindu-l si pe partea cealalta. Se serveste cu cartofi rumeniti in tigaie sau la cuptor si salata verde.
Pui condimentat la cuptor pregatit de Simona.



loading...

Adauga un comentariu