Actualitate

PRAPAD in Iasi. Poduri distruse de ape si case fara curent electric

Publicat: 13 iun. 2013
1
Comitetele locale pentru situatii de urgenta din comuna Fantanele si orasul Podu Iloaiei au raportat o serie de pagube provocate de precipitatii si scurgeri de pe versanti, care au avut loc marti, 11 iunie, si miercuri, 12 iunie.

Astfel, in comuna Fantanele au fost afectate cinci podete si 300 de metri de drum comunal, iar in Podu Iloaiei o suprafata de 42 de hectare de pasune. Comitetele locale pentru situatii de urgenta din comunele Raducaneni si Holboca au raportat pagube produse miercuri, 12 iunie.
 

In localitatea Bohotin, comuna Raducaneni, precipitatiile abundente au generat scurgeri de pe versanti in urma carora un barbat de 67 de ani si-a pierdut viata. In aceeasi localitate au fost afectate zece podete, 400 hectare de teren arabil, 20 de hectare de pasune si 500 metri de drum national.
 
Comitetul local pentru situatii de urgenta Holboca a comunicat ca pe data de 12 iunie, intensificari ale vantului au provocat defectiuni la reteaua electrica din localitatea Orzeni. Doi stalpi au fost rupti, iar patru familii au ramas fara energie electrica. Furnizarea energiei electrice a fost reluata in seara zilei de 12 iunie.
 
Toate datele prezentate au fost trimise de la nivelul comitetelor locale pentru situatii de urgenta. Echipe formate din reprezentanti ai mai multor institutii vor verifica fiecare situatie raportata de comitetele locale pentru situatii de urgenta si vor stabili in ce proportie au fost avariate obiectivele.Comentarii
  • Citim si ne ingrozim…trec atatea puhoaie peste sate de ani de zile…mereu se prezinta nenorocirile, dar niciodata cauzele. In loc sa faceti articole bombastice, mai bine a ti lua judetul la picior si a ti identifica din ce cauze atatia oameni sunt nenorociti de la o ploaie la alta. De ce si pentru ce sunt platiti primarii? de ce oamenii traiti de altfel intr o promiscuitate crancena , nu sunt adunati si impulsionati, daca nu amendati sa si intretina santurile de scurgere, santuri care evident trebuie adancite pentru preluarea unei cantitati mai mari de apa…lista poate continua, dar…va las pe voi stimati ziaristi.

Adauga un comentariu