Calatorii

Prapad pentru cei care au masini diesel si pe benzina! Au anuntat ce ne asteapta

Publicat: 16 sept. 2019

Atacurile cu drone comise asupra a doua rafinarii din Arabia Saudita au aruncat luni in aer preturile petrolului. Analistii si comerciantii in domeniu au estimat ca este posibil ca pretul titeiului sa creasca pana la 100 de dolari/baril.

A explodat pretul petrolului, dupa ce atacurile cu drone comise asupra a doua rafinarii din Arabia Saudita au afectat 5% din productia mondiala. Ca urmare a atacului, preturile petrolului au atins un maxim al ultimelor patru luni.

Mai mult decat atat, analistii si comerciantii in domeniu au estimat ca este posibil ca pretul titeiului sa creasca pana la 100 de dolari/baril daca Riadul nu reuseste sa reia rapid aprovizionarea la nivelul initial.

Presedintele american Donald Trump a anuntat duminica ca autorizeaza utilizarea rezervelor de petrol ale U.S. Strategic Petroleum Reserve (SPR) daca va fi cazul si in cantitatea de care este nevoie, informeaza presa internationala.

”Ca urmare a atacurilor asupra Arabiei Saudite care ar putea avea impact asupra preturilor petrolului, am autorizat utilizarea petrolului din SPR, daca va fi necesar si intr-o cantitate suficienta pentru a mentine pietele bine aprovizionate”, a scris presedintele Trump intr-o postare pe Twitter.

”Am informat, de asemenea, toate agentiile implicate sa accelereze aprobarea conductelor petroliere din Texas si din alte state, aflate in prezent in proces de autorizare”, a mai anuntat seful statului american.

Presedintele american a condamnat sambata atacul cu drone impotriva a doua instalatii petroliere din Arabia Saudita in cursul unei discutii telefonice cu printul mostenitor saudit Mohammad bin Salman, in timp ce secretarul de stat american Mike Pompeo a acuzat Iranul ca ”a lansat un atac fara precedent impotriva aprovizionarii energetice mondiale”.

Purtatorul de cuvant al MAE de la Teheran, Abbas Moussavi, a respins duminica acuzatiile lansate de Pompeo, dand de inteles ca acestea urmaresc sa justifice ”viitoare actiuni” impotriva Iranului.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit