News Flash:

Precizare SC CET IASI SA

13 Decembrie 2004
1319 Vizualizari | 0 Comentarii
•In virtutea transparentei si in numele dreptului la o informare corecta a populatiei, va solicitam sa publicati urmatorul drept la replica in urma articolului "Iesenii, inselati la plata intretinerii", aparut in ziarul Ziua de Iasi nr. 2004/07.12.2004.

SC CET IASI SA garanteaza iesenilor ca toate aparatele de masurare a energiei termice se incadreaza in prevederile tehnice legale. Lipsa avizului de functionare nu echivaleaza in nici un caz cu defectiuni de functionare a aparatelor. De altfel, nu exista nici un aparat de masura a energiei termice de sub custodia SC CET IASI SA care sa nu functioneze conform standardelor tehnice, iar acest lucru a fost constatat si de inspectorii Biroului Roman de Metrologie Legala (BRML), Sectia Judeteana de Metrologie Legala Iasi (SJML) prin procesul verbal nr. 002482/25.11.2004.
Avizul de functionare reprezinta doar un act prin care SJML ia in evidenta aceste instrumente de masura si pentru care primeste o remuneratie baneasca. Stricto sensu, mesajul SJML dupa controalele efectuate a fost ca toate aparatele de masura functioneaza ireprosabil, doar ca trebuiesc trecute in evidenta SJML prin avizare.
La achizitia unui aparat de masurare a energiei termice, in caietul de sarcini se specifica exact faptul ca acestea trebuie sa fie insotite de aprobare de model, carte tehnica si buletin de verificare metrologica, urmand ca avizul sa se faca dupa instalare.
Verificarea metrologica initiala are un termen de valabilitate pentru functionare de 24 de luni, timp in care trebuie obtinut avizul de functionare, conform OG 20/1992 modificata si aprobata prin Legea 11/1994 cu completarile ulterioare.
In anul 2004, SC CET IASI SA a montat 1407 contori de energie termica din care 1300 pentru incalzire si 107 pentru apa calda. Pentru toate aceste instrumente de masura este prevazuta deja in bugetul societatii de anul viitor suma de 2,5 miliarde lei reprezentand contravaloarea necesara obtinerii avizelor de functionare. Va anexam graficul pe urmatoarea perioada de timp a eliberarii avizelor pentru 2462 contori de energie termica.
In alta ordine de idei, chiar in ziarul ZIUA de Iasi de miercuri, 24.11.2004, aparea in pagina a doua, articolul intitulat "Metrologii verifica mijloacele de furnizare a caldurii din apartamente", semnat de Anca Ciubotariu in care se specificau urmatoarele: "Totodata au fost verificate si uzinele CET I, CET II Holboca si UFET Iasi, care au fost in limitele legale privind masurile utilizate (sublinierea noastra)".
Prin urmare, consideram ca articolul "Iesenii, inselati la plata intretinerii" are la baza concluzii pripite. Tinem sa accentuam inca o data, iesenii nu sunt si nu pot fi inselati la plata intretinerii.
Va multumim.

SC CET IASI SA
Director general,
Ivana Dorin

Intocmit,
Purtator de cuvant,
Ovidiu Mihaiuc
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013833 (s)