National

Preda isi critica colegii din PDL care uita ca uninominalul a fost promovat candva de ei

Publicat: 23 mai 2012
1

Deputatul PDL, Cezar Preda, a adoptat o pozitie neutra fata de noua lege electorala promovata de USL: in opinia lui, democrat-liberalilor nu le sta bine sa critice acum un sistem pe care si ei l-au girat candva.

„Eu nu intru in corul colegilor mei de partid care critica acest sistem pe toate televiziunile. Din cate imi aduc aminte, sistemul ca atare a fost promovat si de Partidul Democrat Liberal.

Ca a fost promovat in sensul respectarii referendumului cu o singura camera, cu trei sute de parlamentari, este o alta problema care viza modificarea Constitutiei. Dar el, ca sistem, neprietenos total pentru romanul obisnuit, a fost promovat si de partidul meu. Asa ca, nu intru in acest registru, in corul acesta care critica sistemul”, a declarat Cezar Preda, miercuri, intr-o conferinta de presa.

„Actualul sistem electoral este produsul Partidului National Liberal sustinut de PSD din 2007. Aceasta lege votata este, din nou, produsul PNL-ului si PSD-ului, dupa patru ani. Ce sa intelegem, ca atunci cand nu puteai sa intri in Parlament de pe locul unu si stiai ca esti pe locul trei ai facut o lege electorala care iti convenea iar acum cand crezi ca vei iesi pe locul unu faci o noua lege electorala.

El este un sistem prost de cand a fost infiintat. Este la fel de prost ca acela de a alege primarii si presedintii de consiliu judetean din primul tur, pentru ca este stirbita democratia, care inseamna 50 plus unu din voturi. Dar eu raman consecvent si spun acest lucru de patru ani, nu ca unii care spun acum chestiunea asta”, a adaugat liderul democrat-liberal.

Legea electorala Ponta-Antonescu a fost votata, marti, de Camera Deputatilor, camera decizionala, si urmeaza sa mearga spre promulgare dupa ce Curtea Constitutionala isi va exprima punctul de vedere asupra sesizarii PDL.

Legea a fost votata de deputatii USL, UNPR si cei ai minoritatilor, in timp ce UDMR s-a abtinut de la vot, iar PDL a votat impotriva. Legea este puternic contestata si de organizatiile neguvernamentale, care considera ca noul sistem de vot incalca principiile democratiei si Constitutia.

Sursa: ziare.com

Adauga un comentariu