Stiri Turism

Predeal – Cum se rateaza o investitie-cheie

Publicat: 20 feb. 2012

Statiunea de pe Valea Prahovei este pe cale sa piarda o investitie cruciala pentru dezvoltarea turismului in zona: o parcare de 1.200 de locuri la baza partiei Clabucet, exact in zona care se blocheaza iarna tocmai din cauza numarului mare de turisti care nu au unde sa-si lase masinile.

Statiunea Predeal este pe cale sa piarda o finantare de cinci milioane de euro, pentru infrastructura orasului. Motivul: nu s-a depus la timp documentatia pentru obtinerea banilor, dupa ce termenul-limita a fost 15 februarie. Proiectul ar fi trebuit depus la Agentia de Dezvoltare Regionala Centru (ADRC) de la Alba-Iulia.

Circa 98% din fonduri ar fi fost asigurate din surse europene, contributia locala urmand sa fie de doar 2%. Toate acestea s-au intamplat in conditiile in care a existat consultanta din partea Polului de Crestere Brasov, iar Predealul, una din „perlele” de pe Valea Prahovei, nu a reusit sa rezolve nici acum una dintre problemele stringente cu care se confrunta turistii de ani buni: parcarea si accesul facil in locurile de agrement.

Oficialitatile de aici spun insa ca nu este totul compromis si ca este prematur sa se vorbeasca despre pierderea banilor. „Primaria Predeal a trimis o notificare de amanare a termenului, pentru a avea timp sa-si clarifice situatia concreta„, spune Nicolae Marginean, seful Serviciului Relatii Publice din cadrul ADRC. Decizia de amanare urmeaza sa fie aprobata de catre Autoritatea de Management a Programului Operational Regional (structura a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului).

Consilierii locali ai PNL, in schimb, sunt extrem de nemultumiti de situatia creata in jurul proiectului. Liberalul Liviu Cocos il gaseste responsabil pentru situatia creata pe primarul PDL Ionel Goidescu: „Este vorba despre lipsa de profesionalism a primarului sau a oamenilor din primarie, pe care i-a angajat el, si care nu s-au priceput sau nu au avut experienta”.loading...

Adauga un comentariu