National

Predictie alarmanta pentru 2050. Ce se va intampla cu 80% dintre orasele planetei

Publicat: 11 iul. 2019
1

Este o vara nebuna, in toata Europa. In Italia, 18 oameni au fost raniti, dupa ce bucati de gheata, de marimea unei portocale, au “bombardat” orasul Pescara, de la Adriatica.

Vijelia a venit dupa saptamani de canicula. Fenomenele periculoase din ultima vreme sunt semnul unor schimbari climatice de amploare, avertizeaza expertii.

Un nou studiu realizat in Elvetia atrage atentia ca in 2050, la Londra va fi la fel de cald ca la Barcelona, iar locuitorii din Madrid vor nadusi ca cei din Marrakech.

La Pescara, proiectilele de gheata, unele de marimea unei portocale, au ranit inclusiv o femeie insarcinata. Victimele au ajuns la spital cu rani la cap, in principal contuzii si taieturi.

Mai multe geamuri si vitrine s-au facut tandari, insa si acoperisurile caselor sau masinile au fost greu incercate de rafalele violente. Dupa grindina a inceput furtuna.

Vezi si: Detalii despre tragedia din Grecia, oferite de un barbat care se afla in taverna greceasca: ''Au fost clipe de cosmar''

″Orasul este de netrecut” – a declarat primarul Carlo Masci. “Toti pompierii si echipele consiliului muncipal sunt pe teren, dar nu avem sufieciente resurse pentru a face fata urmarilor acestui fenomen extrordinar” – a mai spus oficialul care a activat un centru operational pentru situatii de urgenta.

80% dintre orasele planetei vor suferi schimbari “frapante” ale climei pana in 2050. Predictii pentru 2050

A fost rau si la Milano Marittima, o statiune aflata la 300 de kilometri nord de Pescara, in regiunea Romagna. O femeie a fost accidentata grav iar mai multi pini vechi de 200 de ani au fost doborati de o tornada.

Pe de alta parte, continua sa se propage incendiile de vegetatie din Sicilia, intre orasele Palermo si Trapani.

Fenomenele extreme vor lua amploare, de la un an la altul. Un studiu facut la Universitatea din Zurich arata ca aproape 80% dintre orasele planetei vor suferi schimbari “frapante” ale climei, iar restul se vor confrunta cu “noutati” meteorologice.

Europa va avea veri si ierni mai calde, in medie cu 3,5 – 4,7 grade Celsius

In 2050, Londra va fi la fel de calduroasa precum Barcelona, la Stockholm va fi ca la Budapesta, iar la Paris ca la Canberra.

Studiul a luat in calcul scenariul cel mai optimist al incalzirii globale, in care emisiile de dioxid de carbon se vor stabiliza pana la mijlocul secolului, astfel incat temperatura medie a globului sa nu creasca peste 1,4 grade Celsius.

Adauga un comentariu