News Flash:

Prefectul ataca dur mafia privatizarii

20 Septembrie 2002
1073 Vizualizari | 0 Comentarii
•Afacerile derulate si conflictele dintre actionarii societatii blocheaza procesul de privatizare de la SC Agroindustriala Bucium SA

Privatizarea SC Agroindustriala Bucium SA este blocata de conflicte si interese ale unor angajati din interiorul societatii comerciale. Prefectul judetului Iasi, Neculai Apostol, a solicitat functionarilor de la Garda Financiara si inspectorilor de la Curtea de Conturi sa efectueze un control la sange la fostul IAS Bucium, deoarece a fost sesizat de unele neregului survenite in timpul procesului de privatizare al firmei. "Deja am instituit un control la SC Bucium SA. Am informatii potrivit carora Sergiu Bulgaru, care este si pivnicer la Agroindustriala Bucium, face unele afaceri in detrimentul unitatii. Sergiu Bulgaru detine 5 actiuni de 5 milioane lei din Programul Actiunii Salariatilor firmei, dar este actionar si la SC Agromixt SA Iasi. Mai mult, si fiul sau este actionar la Agromixt. Prin intermediul sau se fac afaceri care aduc pagube SC Agroindustriala Bucium SA", a declarat prefectul judetului, Neculai Apostol.
Prefectul a explicat cum face Bulgaru afaceri uzand de pozitia pe care o are fata de cele doua firme. "Bulgaru cumpara vin de la SC Agromixt SA si il vinde prin Agroindustriala Bucium. El singur face receptia vinului, fara sa mai fie prezent si un alt reprezentant din conducerea societatii. In acelasi timp, Agroindustriala Bucium sta cu mii de tone de vin pe stoc si are datorii de sute de miliarde lei la stat", a mai spus prefectul.
Contactat telefonic, Bulgaru a recunoscut ca firma la care lucreaza cumpara vin de la Agromixt. "Nu eu cumpar vin de la Agromixt, ci Agroindustriala Bucium SA. Societatea noastra face export cu vin de la Agromixt. Nu am bagat nici un litru de vin in combinat fara acordul conducerii si nu fac singur receptia", a declarat Bulgaru.

Privatizare blocata

Apeland la instanta de judecata, Bulgaru a reusit sa blocheze procesul de privatizare al SC Agroindustriala Bucium SA. Traseul procesului de privatizare este prezentat in continuare, conform informatiilor detinute pana in prezent. La data de 25 octombrie 2001, Agentia Domeniilor Statului (ADS), publica anuntul privind privatizarea societatii comerciale. Ulterior si-au depus ofertele pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni Pachetul Actiunilor Salariatilor la Agroindustriala Bucium (PAS), in care a intrat si cetatenul Daniel Panaite, si SC Holly Mark SRL, condusa de Mihai Holicov. Dupa sedinta de preselectie a ofertelor de privatizare organizata de ADS, societatea comerciala Holly Mark SRL a fost respinsa. PAS, impreuna cu Panaite, a castigat licitatia, si contractul privind vanzarea actiunilor trebuia semnat la 30 aprilie 2002. Numai ca lui Bulgaru nu i-a convenit ca pachetul majoritar va fi detinut de Panaite. "Nu i-a convenit pentru ca nu i-a mai lasat sa fure. V-am spus ce afaceri se fac", a precizat prefectul.
Prin urmare, la data de 2 aprilie 2002, Bulgaru a promovat la Curtea de Apel din Iasi doua actiuni prin care a solicitat suspendarea procesului de privatizare al unitatii si excluderea lui Daniel Panaite din PAS, prin ordonanta prezidentiala. Instanta a dispus suspendarea procesului de privatizare. "Cum sa cumpere Panaite asta societatea cu doar 6 miliarde lei? Nici macar nu a fost salariat la Bucium", spune Bulgaru.
Insa prefectul a explicat cum stau lucrurile de fapt. "Panaite baga 4 miliarde lei, pentru a cumpara 51% din actiuni, dar nu vor sa-l lase", a continuat Apostol.
In timp ce unii se simt deranjati de afacerile pe care le fac de catre cei care vor sa investeasca si blocheaza privatizarea societatii, SC Agroindustriala Bucium SA se duce de rapa. Unitatea are datorii la bugetul de stat in valoare de peste 130 miliarde lei, cu tot cu penalitati.

Holly Mark la Pescaris

Prefectura judetului Iasi a primit informatii potrivit carora grupuri obscure de interese vor sa blocheze procesul de privatizare al societatii comerciale Pescaris SA. "Anumite persoane vor sa blocheze procesul de privatizare a firmei Pescaris SA, pentru a obtine niste bani in mod fraudulos. La licitatia privind privatizarea societatii s-a inscris o firma care are ca obiect de activitate moraritul", a declarat ieri Neculai Apostol, prefectul judetului Iasi.
Aceeasi societate comerciala Holly Mark SRL, care a vrut sa cumpere SC Agroindustriala Bucium SA, a depus o oferta si pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni al firmei Pescaris SA. "Societatea comerciala respectiva nu indeplineste caietul de sarcini si nu are nici o legatura moraritul cu pescuitul", a precizat prefectul.
Constantin MAZILU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1350 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013996 (s)