Actualitate

Prefectul Clujului s-a externat, deși e bolnav de COVID-19

Publicat: 14 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prefectul Clujului s-a externat deși e bolnav de COVID-19
Prefectul Clujului s-a externat, deși e bolnav de COVID-19

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, s-a externat, deși e bolnav de COVID-19. Fost membru PNL și pus prefect de Cluj, Abrudean s-a externat la cerere, după ce a fost diagnosticat cu coronavirus.

Mircea Abrudean și soția sa au fost testați pozitiv și au stat doar câteva zile în spital. Cei doi au un bebeluș, care a afost testat pozitiv COVID-19. Prefectul de Cluj și soția sa nu au avut simptome, așa că, după câteva zile petrecute în spital, au decis să se externeze.

Dacă ținem cont că Mircea Abrudean a fost membru PNL, acesta ar fi trebuit să respecte ordinul de partid care cere acum votarea legii carantinei și izolării, prin care românii asimptomatici trebuie să fie ținuți cu forța în spital.

Prefectul Clujului s-a externat, deși e bolnav de COVID-19: Ce decizie ia PNL

Rămâne de văzut ce decizie va lua PNL în cazul lui Mircea Abrudean dacă ținem cont că PNL se ia de românii care nu înțeleg pericolul coronavirus.

Mai mult, fostul liberal, pus prefect de partidul lui Ludovic Orban, fiind asimptomatic, la fel ca și soția sa, poate să circule liber și să îmbolnăvească alte persoane.

Zilele trecute, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a vorbit despre un caz șocant al unui pacient asimptomatic infectat cu coronavirus. Acesta a spus că persoana care avea simptome minore s-a externat la cerere în urmă cu șapte zile. În prezent se află internat la secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Aesta este intubat.

„Ultimul caz, acum 30-40 de minute, mesaj de la ora 15:45. COVID pozitiv, externat la cerere de la «Colentina», cu simptome minore, la data de 6 (iulie – n.red.), acum este cu oxigenare 70%, cu dispnee (incapacitatea de a respira normal – n.red.), cu Glasgow coma score 8, adică aproape comatos și s-a trimis de la Terapie Intensivă ca să poată să-l asiste și să vedem dacă reușește să-l scoată sau nu”, a relatat Raed Arafat.

Pentru a accentua riscurile la care se supun pacienții asimptomatici care preferă să se externeze, acesta a prezentat încă un caz grav. O persoană care a preferat să nu fie supravegheat în spital, a fost găsit în urmă cu puțin timp în locuință în stop cardiac.

„Pe altul, acum o zi sau două, tot același serviciu l-a găsit acasă în stop cardiac. Echipele se expun resuscitând acești pacienți care refuză internarea cu simptomele ușoare și merg acasă, se agravează, nu sunt monitorizați adecvat, nu spun medicilor care este starea lor și că că starea lor se agravează, se țin până în ultimul moment, după care familia lor dă telefon la 112 să spună că bolnavul este agravat. Asta este o situația reală cu care ne confruntăm”, a adăugat secretarul de stat.

Problema cu asimptomaticii

Și managerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, Emilian Imbri, a declarat tras un semnal de alarmă legat de creșterea numărului de cazuri și de faptul că absența unui cadru legslativ le permite oamenilor să nu mai repscte nicio regulă. Totuși, medicul a precizat că nu a avut pacienți asimptomatici care să-și dorească plece astăzi din spital.

„Au avut în primele zile cei care au fost tentați de noutatea acestui procedeu și de faptul că nu le venea să creadă că sunt liberi să plece când vor ei, și-au făcut câțiva cerere și au plecat în weekend. Azi n-am avut cereri de plecare. Majoritatea așteaptă totuși să se împlinească zilele prevăzute în metodologie, ca să fie și ei mai liniștiți când pleacă. Au părăsit spitalul cam 23 de persoane până azi, din cei care au solicitat. Și dintre aceste persoane erau în a șaptea, a opta zi, n-ar mai fi avut mult de stat”, a precizat dr. Emilian Imbri.

Adauga un comentariu