National

Prefectul Covasnei cere reintroducerea in Codul Penal a infractiunii de ofensa adusa insemnelor nationale

Publicat: 30 nov. 2015
1

Prefectura Covasna a anuntat ca va lua toate masurile necesare pentru asigurarea unui „climat public propice sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei”, avertizand ca va sanctiona, potrivit competentei, orice „derapaje nationalist-extremiste”.

Conducerea Prefecturii Covasna mentioneaza ca aceste masuri se impun ca urmare a unor „incidente de factura nationalistextremista izolate, dar petrecute cu regularitate in ultimii ani cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei, atat la nivelul municipiului Sfantu Gheorghe, cat si in alte localitati ale judet”.

Citeste si RUSINE! Tricolorul, furat de maghiari de la Mormantul Eroului Necunoscut

In plus,  in contextul in care in cursul diminetii de luni, steagul tricolor aflat pe catargul din vecinatatea statuii Ostasului Roman din Sfantu Gheorghe a disparut, fiind inlocuit cu steagul secuiesc de catre persoane necunoscute, prefectul judetului Covasna, Sebastian Cucu, cere reintroducerea in Codul Penal a infractiunii de ofensa adusa insemnelor nationale. Aceasta fusese dezincriminata in urma revizuirii legii.

Citeste si Miting organizat de Partidul Civic Maghiar. Se cere noului Guvern drepturi pentru unguri

In ultimii ani, reprezentanti ai unor organizatii nationaliste romanesti si maghiare au manifestat la Sfantu Gheorghe si Targu Secuiesc de Ziua Nationala a Romaniei, confruntarile dintre acestia manifestandu-se la nivel verbal, prin scandarea unor lozinci si sloganuri.

Adauga un comentariu