News Flash:

Prefectul Dragomir Tomaseschi se intalneste cu sindicatele si parlamentarii ieseni

20 Octombrie 2010
1111 Vizualizari | 1 Comentarii
Dragomir Tomaseschi
Vineri, 22 octombrie, prefectului judetului Iasi, Dragomir Tomaseschi, se va intalni cu reprezentantii patronatelor sindicale si cu parlamentarii ieseni. Discutiile vor avea loc de la ora 10.00, in Sala Galbena a Prefecturii Iasi.

"In cadrul acestei întâlniri vor fi discutii privind noile proiecte legislative: Legea pensiilor, Legea salarizarii unice, Legea educatiei nationale, Legea privind codul dialogului social", se precizeaza intr-un comunicat de presa al Institutiei Prefectului Judetului Iasi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Moş Teacă nu dă doi bani pe CSAT sau pe Statul Major General  | #127895
Oprea a mărit soldele şi funcţiile ofiţerilor din Armată
În nebunia generală care s-a instaurat în România, a trecut neobservat faptul că peste 18.000 de funcţii din Ministerul Apărării au fost mărite cu o treaptă pentru a nu fi scăzute soldele, ca urmare a modificării nivelului contribuţiilor la sistemul de asigurări sociale.

Până în 2010, angajaţii din domeniul Apărării Naţionale achitau o contribuţie de 5% la bugetul de stat. De acum înainte, prin legea sistemului unitar de pensii publice, militarii vor contribui la acest sistem, la fel ca celelalte categorii de persoane, cu un procent de 10,5% contribuţie individuală din venitul câştigat. Dată fiind această situaţie care l-ar fi putut pune într-o situaţie incomodă în faţa subordonaţilor săi din Armată, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a pus la cale o şmecherie de zile mari. Oprea, el însuşi un general făcut la apelul bocancilor, a emis un ordin în luna septembrie, prin care toate funcţiile de ofiţer din Armată se modifică, în sensul creşterii cu o gradaţie. În felul acesta, demagogul ministru al Apărării îşi asigură nu doar un mandat liniştit, lipsit de nemulţumiri ale ofiţerilor, ci şi câteva puncte electorale în plus pentru al său partid-gamelă, UNPR.

Surse din conducerea Statului Major General au declarat pentru cotidianul.ro că acest ordin semnat de Oprea este special conceput pentru ofiţerii superiori din MApN şi că până în decembrie urmează a fi emis un ordin similar şi pentru subofiţeri şi soldaţi. Aceleaşi surse din conducerea SMG ne-au mai spus că ministrul Apărării a emis şi a semnat acest ordin fără a se consulta şi fără a-l informa - aşa cum era firesc - pe amiralul Gheorghe Marin, şeful Statului Major General. De menţionat că în data de 22 septembrie 2010, ziua în care a Oprea a semnat ordinul, amiralul Marin se afla în vizită oficială în Ucraina.

Acest ordin mai are un efect pervers. Ridicarea cu o gradaţie a funcţiilor de ofiţer - conform ordinului - înseamnă că organigrama Armatei va fi modificată în mod substanţial. Mai pe româneşte spus, în urma acestui ordin născut de mintea arivistului ministru Oprea, în Armată va creşte numărul funcţiilor de generali cu patru stele. De exemplu, până la apariţia acestui ordin, în Armată exista doar o singură funcţie de general cu patru stele, şi anume, şeful Statului Major General. Acum după adoptarea acestui ordin, în statele de organizare ale Armatei, vor mai apărea cel puţin 10 funcţii de general cu patru stele. Retribuite corespunzător, fireşte.

Sursele cotidianul.ro din conducerea SMG au declarat că acest ordin a fost emis şi semnat de Gabriel Oprea fără a avea girul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, chestiune situată total în afara legii. Sursele din SMG ne-au explicat că dacă atunci când un general este avansat la gradul de general cu patru stele este nevoie de un acord prealabil al CSAT, cu atât mai mult în acest caz, al unui ordin care are ca urmare apariţia unui număr însemnat de funcţii de general cu patru stele, este imperios necesar a avea acordul CSAT. Mare scofală! Dom' ghinărar Oprea nu se împiedică de asemenea "nimicuri".

Pentru a preveni apariţia drepturilor la replică neprofesioniste şi mincinoase (cu care de altfel ne-a obişnuit Direcţia de Comunicare a MApN) , menţionăm că pe site-ul MApN, la secţiunea acte normative, sunt postate toate ordinele de ministru şi toate hotărârile de guvern semnate de Gabriel Oprea, mai puţin acest scandalos ordin de ministru emis şi semnat de ministrul Apărării în data de 22 septembrie 2010.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4340 (s) | 22 queries | Mysql time :0.297712 (s)