News Flash:

Prefectul face presiuni pentru privatizarea zootehniei

15 Iulie 2002
760 Vizualizari | 0 Comentarii
Programul national inceput de Guvern privind privatizarea fostelor ferme zootehnice intampina unele greutati in judetul Iasi, dupa cum declara prefectul Corneliu Rusu Banu. "Desi Guvernul a dat unda verde, pentru a ceda unele ferme zotehnice unor investitori, intampinam unele dificultati. Nu ne mai trebuie decat un aviz favorabil de la Oficiul de Recuperare al Creantelor Bancare (ORCB), fostul AVAB, si de la Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiunilor Statului. Legea spune ca nu le putem ceda decat cu avizul lor, pentru ca numai aceste institutii detin actiuni acolo", a declarat prefectul.
ORCB si Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiunilor Statului (APAPS) nu se grabesc la fel de repede ca si Guvernul. "Am facut de luni de zile o multime de adrese catre AVAB si APAPS sa ne dea unda verde ca sa cedam aceste spatii zootehnice, dar nu ne-au dat nici un rapuns", a adaugat Rusu Banu.
Un motiv in plus de a ceda cat mai repede spatiile zootehnice este faptul ca ele sunt dezafectate si, in majoritate, nu produc nimic. "Noi vrem ca 15 ferme zootehnice dezafectate, pentru cresterea si explotarea bovinelor, ovinelor si porcinelor si a altor specii de animale, sa le dam unor ingineri veterinari, medici veterinari sau alti investitori, in conformitate cu H.G. 216/2002, pentru a le face productive", a precizat prefectul.
Astfel, pe lista fermelor zootehnice pe care statul vrea sa le cedeze se afla, printre altele: Ferma nr. 9 Rase Grele Targu Frumos - cu 18 blocuri, in valoare de 547 milioane lei, solicitata de SC Rom Trading SRL; Ferma nr. 11-12 Iepuri Letcani - cu opt hale; Complexul Industrial de cresterea si exploatarea vacilor de lapte - cu 8 adaposturi; Ferma din Voinesti - 4 adaposturi; SC Comtom SA Tomesti; Complex Industrial de cresterea si comercializarea porcilor - cu 37 de hale; Ferma nr. 10 Razboieni - cu 21 de hale; Complexul Zootehnic de la Bivolari; Complexul de cresterea porcilor din comuna Gropnita - cu 7 adaposturi; Complexul Industrial de crestere a vacilor de lapte - cu 7 adaposturi - din orasul Targu Frumos; Complexul de vaci cu lapte de la Deleni - cu un singur adapost; Ferma de vaci cu lapte de la Motca - cu trei adaposturi; Ferma de vaci cu lapte din comuna Gorban - cu 6 adaposturi etc. "De la an la an, aceste ferme se distrug deoarece nu sunt folosite. Trebuie odata sa produca", a incheiat prefectul.
Valoarea totala a activelor din fermele zootehnice pe care statul vrea sa le cedeze este de peste 1 milion de dolari, numai in judetul Iasi. (C.M.)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015168 (s)