Eveniment-Social

Prefectul l-a admonestat pe primar

Publicat: 26 ian. 2000

•Asociatia revolutionarilor a intrat in conflict cu primaria •Institutia condusa de seful „moldovenilor” si-a depasit competentele

Ieri, prefectul Florin Vitan a fost asaltat de un grup de revolutionari, nemultumiti de abuzurile primarului municipiului Iasi. In protestul lor, revolutionarii au acuzat municipalitatea ca nu acorda facilitatile prevazute de lege si ca primarul se comporta ca un stapan in oras. Una din nemultumirile exprimate de revolutionari a constituit-o adresa Directiei de Administrare a Fondului Imobiliar de Stat (DAFIS), datata 18 ianuarie 2000, prin care Asociatia 22 Decembrie” era somata sa prezinte bilantul contabil aferent anului 1999 si raportul de activitate pe acelasi an.

In adresa se mai precizeaza ca „pentru bilantul contabil se doreste prezentarea utimelor acte depuse la Directia Generala a Finantelor Publice. Pentru raportul de activitate se doreste, pe langa enumerarea actiunilor desfasurate in 1999, depunerea unor acte in sprijinul celor afirmate – articole de ziare, scrisori de multumire etc. Neprezentarea actelor in termen de cinci zile de la primirea adresei va conduce la neprelungirea contractelor de inchiriere a spatiului pe 2000, care va insemna evacuarea neconditionata din spatiul pe care l-ati avut pana in prezent”.

Contactat telefonic de catre prefectul Vitan, primarul a fost luat l-a rost in legatura cu aceasta adresa. Potrivit spuselor prefectului, „primaria nu are nici o competenta sa ceara asemenea acte. Nu are nici o baza legala. Este o masura abuziva, care contravine relatiei contractuale dintre chirias si DAFIS”. Prezent la aceste discutii si directorul general al prefecturii, Alexandru Iftode, a promis revolutionarilor ca ii va ajuta sa actioneze in contencios administrativ decizia primariei, considerata abuziva.

La interventia prefectului Vitan, revolutionarii au avut o intrevedere si cu seful executivului local. Acesta a promis protestatarilor ca le va indeplini doleantele in ceea ce priveste reducerea cuantumului chiriilor pentru spatiile comerciale detinute, in conditiile in care consilierii municipali vor accepta aceasta cerere. Referitor la adresa DAFIS, primarul a declarat ca a fost „o greseala”.loading...

Adauga un comentariu