Actualitate

Prefectul Marian Grigoraș a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a verifica stadiul pregătirilor pentru sezonul rece

Publicat: 14 dec. 2019

Ieri, 13 decembrie 2019 a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a verifica stadiul pregătirilor pentru sezonul rece.

„Am convocat astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a verifica stadiul pregătirilor pentru sezonul rece.

Atât Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași, cât și Direcția Regională de Drumuri și Poduri, au contracte de deszăpezire încheiate cu operatori privați, dar dispun și de unele mijloace proprii, necesare în caz de nevoie.

În ceea ce privește Municipiul Iași, autoritățile locale au transmis că societatea Citadin dispune de 125 de utilaje pentru activitatea de deszăpezire, precum și de un stoc suficient de carburant și de materiale antiderapante.

Pentru asigurarea serviciului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat, în Municipiul Iași, există un stoc de aproximativ 230.000 tone de cărbune și 6.800 tone de păcură.

S-a realizat și o situație detaliată a modului în care se va face deszăpezirea la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județ, cele mai multe comune având încheiate contracte de deszăpezire, iar o parte și-au asumat să facă această activitate cu utilaje proprii.

În perioada următoare nu se întrevăd schimbări majore ale vremii și nici cantități mari de precipitații. Cel mai probabil, toate mijloacele de intervenție inventariate în ședința de astăzi vor începe a fi puse la încercare în a doua jumătate a lunii ianuarie.”, a declarat prefectul Marian Grigoraș.loading...

Adauga un comentariu