Local

Prefectul Marian Grigoraș îi bate obrazul lui Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iași pentru proiectul ratat al spitalului mobil de la Letcani

Publicat: 19 iul. 2020
Nelu Tătaru si prefectul judetului Iasi, Marian Grigoraș
Nelu Tătaru si prefectul judetului Iasi, Marian Grigoraș

Prefectul Marian Grigoras îi bate obrazul lui Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi pentru proiectul ratat al spitalului mobil de la Leţcani. Şeful Prefecturii Iaşi a arătat că în ciuda sprijinului instituţional pe care I l-a oferit pentru acest proiect, Maricel Popa a evitat acest lucru, iar asta a dus la mari întârzieri

 

Prefectura Iași l-a sprijinit pe Maricel Popa

Şeful Prefecturii Iaşi a arătat că în ciuda sprijinului instituţional pe care I l-a oferit pentru acest proiect, Maricel Popa a evitat acest lucru, iar asta a dus la mari întârzieri

” I-am însoțit astăzi pe Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și pe Ministrul Mediului, Costel Alexe la Transagropolis, în comună Lețcani, unde Consiliul Județean Iași a anunțat locația spitalului mobil. Din păcate, după 4 luni, montarea spitalului este încă într-un stadiu incipient, înregistrându-se întârzieri mari în derularea acestui contract.

Deși m-am oferit în repetate rânduri să sprijinim instituțional demersurile care să ducă la livrarea și punerea în funcțiune a spitalului, Președintele Consiliului Județean a evitat permanent să ne informeze clar despre problemele pe care susține că le întâmpină.
În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu și de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență am responsabilitatea coordonării măsurilor de la nivel județean în vederea combaterii pandemiei, iar operaționalizarea spitalului mobil ar fi ajutat mult, întreaga regiune, în contextul actual. De altfel, chiar am crezut o perioadă că acest spital mobil va ajunge la Iași, conform anunțurilor inițiale. Așa cum arată lucrurile astăzi, însă, va trebui să facem față fără spital mobil.

Pentru a putea reuși este nevoie ca, autoritățile și populația să nu minimalizăm pericolul pandemiei și fiecare să facem ce ține de noi. Operatorii economici trebuie să își adapteze activitatea cu respectarea normelor de protecție sanitară, la fel și instituțiile publice! De altfel, acestea din urmă vor face obiectul unor verificări intense, din acest punct de vedere, în perioada următoare, pentru că ele trebuie să fie exemple de urmat pentru cetățeni.” a declarat prefectul județului Iasi, Marian Grigoraș.

Când am mai fost în vizită, porțile erau deschise. La vizite oficiale, sunt închise

Costel Alexe a menționat demagogia de care dă dovadă Maricel Popa si despre promisiunile deșarte ale acestuia în legătură cu spitalul mobil de la Lețcani:

” Prefectul vă poate confirma că am mai fost în vizită la Spitalul de la Leţcani şi mereu am găsit uşa deschisă, acum poarta este închisă. Maricel Popa este vicepreşedintele Comitetului Judeţean pentru Situații de Urgenţe. Nu a fost prezent la nicio şedinţă. Vă menţionez că la şedinţe s-a discutat şi despre implementarea Spitalului mobil de la Leţcani. Aşteptăm ca adresa făcută la Curtea de conturi să vină, aşteptăm că oficialii să vină în control.

Vrem să vedem dacă achiziţia a fost făcută în spiritul şi cu respectarea legii, noi avem informaţii că nu a fost făcută aşa. Timp de 4 luni, Maricel Popa a fost un demagog, ne-a spus ca firma care livrează acest spital este un fel de firma suport NATO, dar aţi văzut din imaginile de pe satelit publicate pe reţelele de socializare faptul că acea curte arata mai degrabă ca a unei companii de mâna a treia din Turcia, nicidecum că o unitate suport NATO. Asistăm la o lipsă de competentă, cu menţiunea că în patru ani, Maricel Popa avea timp să doteze toate spitalele din Iaşi în aşa fel încât să facă faţă la o situaţie de genul. Nu poţi să aloci bani de la drumurile judeţene, atâta timp cât nu ai investit în patru ani în acele spitale care trebuia să îi preia pe oameni. ”

 

Adauga un comentariu