Eveniment-Social

Prefectul si subprefectul au intrat in concediu

Publicat: 17 ian. 2009
1

• Numirea noului prefect si a subprefectilor a agitat si mai tare spiritele in randurile partidelor politice din IasiDesi ieri Guvernul Boc s-a intrunit intr-o sedinta pentru a numi noile conduceri ale prefecturilor din intreaga tara, situatia de la Iasi face nota discordanta Actualii conducatori ai Prefecturii Iasi, Marius Bodea si Vasile Etcu, nu au fost ieri de gasit prin toata institutia, ambii intrand in concediu exact in ziua cand Guvernul numea oficial pe cei care se vor instala in prefecturile din toata tara

Numirea noului prefect si a subprefectilor a agitat si mai tare spiritele in randurile partidelor politice din Iasi. Nu totul a decurs cum planificau liderii filialelor iesene ale celor doua partide politice aflate la guvernare, PSD si PD-L. Desi ieri Guvernul Boc s-a intrunit intr-o sedinta pentru a numi noile conduceri ale prefecturilor din intreaga tara, situatia de la Iasi face nota discordanta.

Actualii conducatori ai Prefecturii Iasi, Marius Bodea si Vasile Etcu, nu au fost ieri de gasit prin toata institutia, ambii intrand in concediu exact in ziua cand Guvernul numea oficial pe cei care se vor instala in prefecturile din toata tara. Bodea, prefect interimar si subprefect cu acte dupa ce a dat concurs pentru ocuparea acestui post, si-a luat un concediu medical pe o perioada de 29 zile. Alaturi de el, in concediu a intrat si celalalt sef al prefecturii, subprefectul Vasile Etcu, exact in aceeasi zi, insa acesta a intrat in concediu de odihna. Cum cei doi si-au luat concedii, legea arata ca nu pot fi schimbati din functii si prin acest lucru au reusit sa blocheze instalarea pe fotoliile de subprefecti a celor doi democrati, Cristian Angheluta si Dragomir Tomaseschi, nominalizati de PD-L pentru ocuparea functiilor de subprefecti.

Cei doi sunt nemultumiti de decizia de schimbare din functie, fiind decisi sa mearga pana in instanta pentru a ramane pe posturile ocupate prin concurs. Cei doi au aratat ca singurele modalitati legale, din punctul lor de vedere, sunt legate ori ramanerea pe functii, ori mutarea in alt judet, insa in nici un caz eliberarea din functie. Cu toate astea, nici Bodea si nici Etcu nu mai prind multe zile in Prefectura Iasi si este greu de crezut ca vor fi mutati in alt judet, asta pentru ca democratii sau social-democratii vor prefera alti oameni in detrimentul celor doi, fie ei inalti functionari publici, dar care totusi au avut legaturi stranse cu fosta putere si nu sunt bine vazuti in randurile celorlalti. Daca Tomaseschi si Angheluta intampina probleme pana sa fie numiti pe functii, de cealalta parte social-democratul Victorel Lupu, care a fost nominalizat pentru functia de prefect, nu a fost afectat de decizia de intrare in concediu a celor doi, Lupu putand fi instalat fara probleme pe scaunul de sef al Prefecturii Iasi.

Comentarii
  • Vai,vai,dom prefect Bodea tremura un pic?Nu de frig,ci pt.ca i se clatina scaunul?
    Sunt curios,d-le ex,ex,ex prefect,(ca asta va fi marea realizare a vietii tate) ce vei face dupa concediu?
    In viata orice rau se plateste.Ori tu ai facut destule.La cati oameni ai umilit, ai sfidat si la ce jocuri murdare ai facut….

  • imi este rusine mie, un simplu cetatean al acestui oras, ca am fost condusi de astefel de oameni lasi. Este clar ca o data la 4 ani se schimba conducerea. Adica cu ce sunt ei mai buni ca ceilalti care au fost? Cu nimic. Cata lasitate, nesimtire si demni de compatimire este Bodea si Etcu. astia doi au discuttat impreuna si si-au facut planurile cum sa mai ramana. Dar cer sa fie analizat certificatul medical a lui bodea. ce boala are de trebuie sa stea 29 de zile acasa. ? Este clar ca este un scenariu ieftin al celor doi, de aceea cred ca cineva ar trebui sa se autosesizeze.

  • La cate rele a facut pacaliciul de Bodea are de ce se teme. Tiganii „made in Vaslui” si handicapatii ca el trebuie sa paraseasca urgent tot ceea ce inseamna administratie. Si daca nu stiu cum sa o faca, le spune prietenul Salavastru cum (citez): „Asa cum au intrat, asa sa iasa. Va trebui identificata o modalitate de scoatere a directorilor PD din serviciile deconcentrate. Cel mai bine ar fi sa le cerem demisiile. Asa cum au intrat, asa sa iasa. Mi se pare corect, odata ce PD nu mai este la guvernare”. Stimate Bodea, ti se pare cunoscut textul sau trebuie precizata si sursa ?! Asa ca nu v-a mai ramas decat „sa fiti corecti” cum bine subliniaza prietenul Salavastru.

  • Cacanarii ca Bodea au trecut deja la concedii medicale, dupa modelul ultimilor banditi. Abia acum se vede cat chef au avut de treaba si cat de mult ii preocupa soarta oamenilor. Afara cu voi banditilor, nu ajunge cat ati furat si v-ati batut joc de oamenii PSD-ului ! Sa fiti cercetati pentru toate abuzurile din ultimii 4 ani, pentru ca doar la furat, santaj si amenintari v-ati priceput.

  • Acum cateva luni solicita verificarea concediilor medicale pentru cei din subordine, ca sa fie sigur ca nu vor concura cu el pe post. Pana si de femei ii este frica acestui rahat de om. Astfel de jigodii nu mai au ce cauta in functii de conducere pentru toata viata lor. Sa mearga sa vanda valuta pentru Fenechiu si apoi sa vedem daca isi mai ia concediu medical. Ar trebui ca angajatii de la Prefectura sa puna mana de la mana si sa- i cumpere un pachet de pampersi, daca l-au cuprins cumva emotiile. Doar nu a crezut cumva ca sta cocotat acolo pentru ca e bun ?!

Adauga un comentariu