National

Prefectul trebuie sa aleaga intre PNTCD si schimbarea directorului Iftode

Publicat: 13 feb. 2000

Ieri, deputatul Adrian Mogos, presedinte al organizatiei judetene PNL Iasi, a solicitat prefectului Florin Vitan sa intreprinda „toate demersurile necesare pentru schimbarea directorului general, Alexandru Iftode, in situatia in care acesta refuza sa renunte la functia detinuta in Prefectura Iasi„. In sustinerea cererii sale, parlamentarul iesean a invocat hotararea Biroului Permanent al filialei PNL Iasi privind retragerea sprijinului politic si implicit schimbarea sa din functia de director general al Prefecturii Iasi.

In vara anului trecut, mai exact pe 26 iulie, Alexandru Iftode si-a dat demisia din functia de director general al Prefecturii Iasi. In urma unei discutii purtate cu presedintele partidului, Mircea Ionescu Quintus, aflat la acea data intr-o vizita la Iasi, Alexandru Iftode a inteles sa se retraga elegant, gestul sau fiind apreciat ca unul barbatesc. Conform declaratiei deputatului Adrian Mogos, „ma asteptam ca prefectul sa inainteze propunerea de schimbare a sefului Departamentului de Administratie Publica Locala, cum se numea atunci.

Surpriza a fost insa mare, pentru ca, intors din concediu, prefectul Vitan nu a acceptat demisia si in aceste conditii directorul general a revenit asupra deciziei. Atunci m-am convins de atitudinea barbateasca a lui Iftode, de care a fost revoltat si presedintele Quintus si in consecinta a hotarat ca aceasta situatie nu poate fi tolerata”. Ceea ce i se reproseaza directorului Iftode este faptul ca acesta a blocat procesul de aplicare a Legii fondului funciar si nu a respectat obligatiile pe care le-a avut fata de partid.

In opinia deputatului Adrian Mogos, „Alexandru Iftode a ajuns in aceasta functie in baza unor intelegeri politice intre PNL si PNTCD. Timp de trei ani, el a dat dovada de lipsa de colaborare cu partidul care l-a promovat. In repetate randuri am primit sesizari din partea cetatenilor, care si-au exprimat nemultumirea in ceea ce priveste prestatiile sale ca director de prefectura si membru al comisiei judetene de aplicare a Legii fondului funciar.

Ca reprezentant al PNL in prefectura, acesta ar fi trebuit sa asigure o relatie de colaborare intre aceasta institutie si consiliul judetean, or s-a constatat un dezinteres total din partea lui Iftode. Potrivit HG 935/1996, care reglementeaza organizarea si functionarea prefecturilor, directorul general este numit si eliberat din functie din dispozitia sefului Ministerului Functiei Publice (fost Departamentul de Administratie Publica Locala), la propunerea prefectului.loading...

Adauga un comentariu