Stiri medicale

Pregatiti-va de iarna

Publicat: 10 dec. 2010

Rolul sistemului imunitar este acela de a ne proteja organismul. Functionarea optima a sistemului imunitar se subintelege (daca nu avem vreo problema cronica prelungita de sanatate); ba chiar suntem „ofensati” daca ne confruntam cu vreo durere de cap, febra sau raceala intr-un moment nepotrivit. Nu ne dam seama de importanta acestei parti perfect armonizate a corpului nostru decat atunci cand suferim sau suntem martorii unei situatii inconfortabile cauzate de o problema imunitara dobandita sau mostenita genetic.

Trebuie spus ca avem o imunitate naturala si una dobandita. Aceasta inseamna ca, intr-o anumita masura, avem parte de protectie chiar de la nastere, insa partea cea mai semnificativa este „invatata” pe parcursul vietii. Multiplicarea microbilor, a virusilor, bacteriilor, ciupercilor si a diferitilor paraziti care patrund in organismul nostru este blocata de proteinele antibacteriene si de celulele imunitare (care sunt capabile sa distruga materialul infectios si intrusii), care fac parte din sistemul nostru imunitar si din alte substante. Practice, acestea sunt componentele imunitatii natural, insa unele dintre ele participa si la functionarea imunitatii dobandite. Mai intai, detectam microorganismele daunatoare pe care nu le cunoastem, apoi le „invatam” si le distrugem.

Mai mult, le putem recunoaste pe viitor, acest principiu stand la baza conceperii vaccinurilor: daca introducem un virus slabit in organism, prin intermediul vaccinarii, mai tarziu vom fi capabili sa luptam mult mai rapid si mai active cu acesta. Echilibrul functionarii sistemului imunitar depinde de aprovizionarea cu energie a diferitelor celule, leucocite si celule killer. Toate acestea ne solicita enorm organismul, necesitand o cantitate foarte mare de energie, prin urmare corpul are nevoie si de ajutorul nostru active. Asa cum suntem atenti la modul in care ne alimentam si la igiena personala, tot asa si sistemul nostru imunitar merita o atentie si o grija comuna – lui ii datoram viata noastra, zi de zi. Odata cu schimbarea anotimpurilor, se schimba si imunitatea noastra. Toamna este perioada in care organismul se pregateste pentru lunile de iarna. In aceasta perioada stocheaza substantele importante care vor fi esentiale pentru protectia din timpul lunilor de iarna. Este foarte important sa participam in mod constient la aceasta pregatire! In ziua de azi, toata lumea este in cautare de solutii simple si rapide, care sunt posibile datorita produselor complexe! Principiul general este acela ca suplimentele alimentare nu pot inlocui o alimentative sanatoasa, ci o pot doar suplimenta si sprijini.

In consecinta, multi dintre noi se pot gandi ca nici nu sunt asa de importante, din moment ce nu sunt indispensabile, dar scaderea drastica a calitatii alimentelor, stresul in continua crestere si poluarea mediului inconjurator, toate acestea fac necesara suplimentarea. Exista substante active pe care organismul le poate acumula si substante ce sunt eliminate rapid. In plus, trebuie sa tinem cont de faptul ca solicitarea crescuta a organismului si necesitatile sale variaza in functie de stadiile si situatiile de viata. Cele din tinerete difera de cele de la varsta a treia, sunt influentate in diferite grade de stresul mental si fizic, iar in perioada sarcinii si alaptarii sunt supuse unor modificari suplimentare. Baza preventiei este un mod sanatos de viata si o alimentatie echilibrata, care implica un aport adecvat de minerale si vitamine de calitate. Full Spectrum este un produs complex, care se adreseaza proceselor fiziologice ce ajuta la utilizarea ingredientelor sale. Poate reprezenta un energizant imunitar perfect; componentele sale asigura necesarul zilnic de minerale si vitamine al unui adult active.

Aproape in fiecare zi auzim ca trebuie sa facem miscare si sa ducem o viata mai activa. E logic ca, daca ducem o viata activa, consumul si cererea de energie vor creste. Super Mega 50 poate fi un ajutor bine venit: in caz de efort crescut, poate satisface nevoile organismului, indiferent ca este vorba de efort mental intens, de practicarea unui sport sau de efort fizic. Se recomanda nu numai in cazurile mai sus mentionate, ci si in lunile de toamna, deoarece are o compozitie ideala pentru pregatirea organismului pentru sezonul rece. Calivita nu a uitat nici de femeile care isi doresc copii in viitorul apropiat si de gravide: produsul New Life a fost conceput special pentru ele. Se stie ca nevoile organismului cresc atunci cand acesta este pe cale de a da nastere unei noi vieti, motiv pentru care este foarte important sa ne pregatim in prealabil corpul pentru conceptie. Trebuie subliniat ca New Life contine vitamine si minerale intr-o cantitate si calitate care nu doar satisfac necesarul zilnic al organismului, ci pot fi si stocate pentru a pregati corpul pentru iarna.

Calivita s-a gandit, de asemenea, si la necesarul de vitamine al persoanelor in varsta si al celor foarte tinere. Produsele cu multivitamine concepute special pentru copii sunt, de exemplu, Lion Kids Multivitamin, Kids Greens si Infant Formula, in timp ce Senior Formula este destinat in special celor de peste 50 de ani. Pana acum am discutat despre produsele complexe cu vitamine, acum este timpul sa vorbim si despre minerale. Cand facem miscare, nivelele de minerale din organism incep sa scada, prin urmare importanta lor este de netagaduit. Consumul insuficient de lichide este o problema larg raspandita in ziua de astazi, care impiedica mineralele din alimente sa fie dizolvate si utilizate in mod optim de organism.

Chiar si in cazul unui aport adecvat de lichide, fructele si legumele cultivate in soluri intens exploatate nu ne pot furniza necesarul de minerale. Pentru a evita toate acestea, ne putem completa alimentatia cu suplimente alimentare. Insa nu este totuna ce materii prime foloseste producatorul pentru a extrage substantele necesare. Pentru suplimentare, avem nevoie de produse de o calitate excelenta si cu o compozitie deosebita, asa cum sunt cele din gama Calivita (dintre produsele pe baza de minerale putem aminti Power Mins sau MagneZi B6): in cadrul procesului de fabricare a acestora am inclus substantele active in forma cel mai usor utilizabila de catre organism. Bineinteles, pe langa produsele mentionate mai inainte, Calivita ofera multe alte produse ce contin vitamine si minerale, asa ca oricine poate gasi cu usurinta un produs care sa-I satisfaca nevoile. Iar acet lucru are o importanta deosebita toamna, cand trebuie sa ne pregatim sistemul imunitar pentru iarna.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit