Actualitate

Pregatiti-va pentru spectacol! A mai ramas o luna pana la startul Cotnari Rally Iasi 2016

Publicat: 07 aug. 2016
1

Se apropie cel mai important eveniment automobilistic al anului în România. Cotnari Rally Iasi 2016 va avea loc în perioada 8-10 septembrie. Peste 40 de echipaje sunt asteptate sa ia startul la întrecerea organizata de Asociatia Sportiva XS Motorsport, în colaborare cu Primaria Municipiului Iasi si Compania Cotnari. Noua probe speciale, dintre care 5 distincte, va avea concursul în acest an. Cotnari Rally Iasi 2016 va începe joi, 8 septembrie, cu Proba SuperSpeciala Râpa Galbena. Pe lânga parcurgerea traseului amenajat în amfiteatrul istoric, echipajele vor goni, la fel ca la editia din 2015, prin Pasajul Mihai Eminescu si pe Bulevardul Independentei. Organizatorii pregatesc prima zi a raliului în cele mai mici detalii.

„Cu siguranta ca nu va fi usor de amenajat SuperSpeciala Râpa Galbena. Va fi mult de munca si vrem sa oferim cele mai bune conditii, atât echipajelor, cât si spectatorilor. Punem accent pe siguranta, mai ales ca vom vedea masini parcurgând traseul cu viteza foarte mare. Zonele în care fanii vor avea acces vor fi bine delimitate. Va fi montata o tribuna în parcarea de pe B-dul Independentei, vor fi trei ecrane gigant pe care va putea fi urmarita transmisiunea TV, atât de catre cei care vor sta pe Râpa Galbena, cât si de cei din apropierea pasajului. Pentru a preîntâmpina orice eveniment nedorit, în unele zone vom delimita traseul cu parapeti din beton. Mai avem câteva surprize pe care le veti descoperi la raliu”, a declarat Dan Codreanu, managerul Cotnari Rally Iasi 2016.

Ziua a doua a întrecerii va cuprinde 4 probe speciale, adica câte doua treceri pe Cioca Boca si Madârjac. În a treia zi, sâmbata, caravana revine în apropierea orasului, în zona Bucium. Acolo se afla probele Paun si Dobrovat, care vor fi traversate de câte doua ori, avand doua puncte de maxima spectaculozitate la saritorile artificiale, special amenajate pe proba Dobrovat (Power Stage), una în apropierea startului din localitatea Dobrovat, loc unde va fi amenajat si un punct de alimentatie publica, cu gratare, bauturi, mâncare facuta la ceaun, iar la capatul celalalt, pe raza comunei Ciurea (sat Slobozia), unde autoritatile locale va asteapta cu o petrecere câmpeneasca, cu muzica live si puncte de alimentatie publica pe parcursul întregii zile.

Tot aici se va desfasura ceremonia de premiere a celor mai rapizi piloti pe ultima trecere pe aceasta proba. Sosirea festiva si festivitatea de premiere vor avea loc pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfânt, în fata Primariei Municipiului Iasi.
Toate informatiile despre competitie, precum si concursuri pentru fani, pot fi gasite pe site-ul oficial raliul-iasului.ro, pe pagina de facebook Cotnari Rally – Iasi, dar si pe www.bzi.ro, partener media principal al acestui eveniment.

Adauga un comentariu