Local

Prejudiciu de 4 milioane de lei descoperit de Garda Financiara

Publicat: 09 feb. 2011
1

@ Comisarii Garzii Financiare au dispus suspendarea activitatii a cinci firme si au intocmit 13 sesizari penale pentru frauda si evaziune fiscala

Comisarii Garzii Financiare Iasi au descoperit in luna ianuarie un prejudiciu creat bugetului de stat de aproximativ 4 milioane lei. In urma verificarii a 186 agenti economici ieseni, au fost aplicate 78 amenzi unui numar de 65 comercianti. Valoarea totala a sanctiunilor este de 208 mii lei, la care se adauga si confiscari de bunuri, evaluate la peste 3 mii de lei. Comisarii Garzii Financiare au dispus suspendarea activitatii a cinci firme si au intocmit 13 sesizari penale pentru frauda si evaziune fiscala.
Controalele efectuate in ianuarie au vizat cu precadere comertul de produse accizabile, achizitiile intracomunitare de marfuri si dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, dar au fost descoperite cazuri de evaziune fiscala si in alte domenii de activitate. Astfel, a fost identificata o societate din municipiul Iasi care a livrat catre diversi beneficiari aproximativ 2.500 tone de cereale si a prestat diverse servicii in valoare de aproximativ 6,5 milioane de lei, dar nu a virat TVA si impozit pe profit. Comisarii Garzii Financiare au stabilit ca trebuia inregistrat, declarat si virat TVA de circa un milion de lei si impozit pe profit de aproximativ 900 mii de lei. Mai mult, aceste sume au fost sustrase de la plata prin declararea fictiva a sediului social si prin nedepunerea declaratiilor de impozite si taxe. In acest caz au fost sesizate organele de cercetare penala sub acuzatia de evaziune fiscala, cu un prejudiciu produs bugetului de stat de aproximativ 1,9 milioane de lei.
Controalele Garzii Financiare vor viza in perioada urmatoare combaterea evaziunii si a fraudei fiscale savarsite prin inregistrarea de cheltuieli fictive sau nedeclararea veniturilor realizate si depistarea comertului ilicit.

Comentarii
  • verificati si firmele care e sc europea.xecuta lucrari tip termosistem sc european design srl iasi versus al pt5 a.c,b bloc x5 contracte individuale de aprox 120000 lei/oare sumele incasate se reflecta in contabilitatea firmei?

Adauga un comentariu