Actualitate

Prelungirea stării de alertă! Discuții la Parlament între Raed Arafat, Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu

Publicat: 10 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prelungirea stării de alertă Discuții la Parlament între Raed Arafat Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu
Prelungirea stării de alertă! Discuții la Parlament între Raed Arafat, Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu

Prelungirea stării de alertă! Secretarul de stat din MAI Raed Arafat și medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, vor ajunge astăzi la Parlament. Aceștia urmează să poarte o serie de discuții cu liderul PSD Marcel Ciolacu. Subiectul discțiilor îl reprezintă prelungirea stării de alertă.

Prelungirea stării de alertă! Raed Arafat explică de ce nu trebuie ridicată măsura

Raed Arafat îi acuză pe români că se manifestă ca niște copii mici, care vor totul imediat, atunci când cer ridicarea restricțiilor impuse prin starea de alertă. Secretarul de stat avertizează că pericolul epidemiei de coronavirus nu a trecut încă.

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă – DSU, nu susține ridicarea stării de alertă, după data de 15 iunie.

Arafat a spus că încă nu am scăpat de epidemia de coronavirus.Și este în continuare nevoie de un cadru legal care să permită impunerea anumitor restricții.

”Eu nu cred că am terminat încă. Poate este o soluție normală în situația în care nu am încheiat încă problema acestei epidemii și a acestui virus. În lumea politică trebuie să se discute.

Eu sunt convins că se va ajunge la un consens și lumea va înțelege că lucrurile nu s-au terminat încă. Eu nu cred că am terminat încă”, a spus Arafat.

Arafat a precizat că ar mai fi nevoie de puțin timp, ”o săptămână, două, trei”, pentru ca autoritățile să fie sigure că pericolul a trecut și a recomandat românilor să mai aibă răbdare.

Ce le-a spus președintele parlamentarilor

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că se impune prelungirea stării de alertă, dar că măsurile restrictive vor fi mai puține decât sunt acum în vigoare. El le-a transmis parlamentarilor un apel la responsabilitate.

„Nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi. Avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv internați în spitale. Ultimul weekend de relaxare totuși s-a simțit, nu în sens bun, la numărul de îmbolnăviri noi. Asta ne face să fim în continuare precauți și suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă“, a spus Klaus Iohannis.

Președintele le-a spus parlamentarilor că sunt măsuri care obligatoriu trebuie continuate aproape cu caracter permanent. Este vorba despre distanțare, portul măștii în interior sau evitarea aglomerărilor mari. Iohannis susține că sunt măsuri extrem de importante de igienă. Măsurile restrictive propuse pentru continuarea stării de alertă vor fi mai puține decât sunt acum în vigoare.

Președintele a subliniat că Parlamentul trebuie să ia în dezbatere această prelungire a stării de alertă și a adresat parlamentarilor un apel pentru a nu pune sub semnul întrebării măsurile care s-au dovedit a fi corecte.

Ciolacu nu vrea prelungirea stării de alertă

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că este exclusă o stare de alertă, din nou, pe tot teritoriul României.

„O să am o întâlnire cu toți juriștii partidului. Trebuie să venim cu o lege. Prin care vom impune aceste lucruri. Dăm instrumentul Guvernului, în cazul în care există un focar, să acționeze, dar explicat și cu cazuri concret“, a precizat Ciolacu.

Atât PSD, cât și ALDE și PRO România au anunțat deja că nu vor vota în Parlament o prelungire a stării de alertă, după data de 15 iunie.

Adauga un comentariu