Stiri medicale

Premiera: CNAS va deconta tratamentul bolnavilro de autism

Publicat: 21 ian. 2011

Potrivit unui ordin elaborat de Ministerul Sanatatii si aflat in dezbatere publica, casele de asigurari de sanatate vor deconta atat serviciile specializate de depistare precoce a tulburarilor din spectrul autist si a celor de sanatate mintala asociate, cat si tratamentul medicamentos necesar.

Depistarea precoce se va efectua tuturor copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani si se va realiza pe baza unui chestionar tip screening, care va fi aplicat de catre medicul de familie sau de pediatrul la care este inregistrat copilul. Screeningul se va face in cadrul evaluarilor periodice efectuate la 12, 18, 24 si 36 de luni.

In urma acestor evaluari, cazurile suspectate vor fi trimise medicului specialist, care va stabili diagnosticul medical. Tot acesta va recomanda planul terapeutic si va monitoriza tratamentul si evolutia pacientului. Costurile evaluarilor vor fi punctate si finantate de casele de asigurari de sanatate, conform contractului existent intre acestea si medicul de familie sau, dupa caz, medic pediatru. De asemenea, casele de asigurari vor deconta si chletuielile cu medicatia acestor bolnavi.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit