Eveniment-Social

Premieră, în aer liber, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, din Iași, cu piesa ”Jocul dragostei și al întâmplării”! Spectacolul este programat pe 27 iunie, lângă Teatru la Cub – LIVE VIDEO

Publicat: 25 iun. 2020

În aer liber, Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, din Iași, programează piesa „TREI”. Spectacolul se va juca pe 4 și 5 iulie 2020, de la ora 20:30, lângă Teatru la Cub. Adaptarea scenică a creației „TREI” este asigurată de actorii Teodor Corban, Constantin Pușcașu și Ionuț Cornilă

Sâmbătă, 27 iunie 2020, în aer liber, Teatrul Național Iași propune piesa „Jocul dragostei și al întâmplării”

Totodată, sâmbătă, 27 iunie 2020, în aer liber, Teatrul Național Iași propune piesa, în premieră, „Jocul dragostei și al întâmplării”. Spectacolul se va juca de la ora 20:00, lângă Teatru la Cub, zona dinspre Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

„Jocul dragostei și al întâmplării” este o comedie în trei acte de Pierre de Marivaux și în regia Ovidiu Lăzăr. Are scenografia asigurată de Alina Dincă Pușcașu. Din distribuție fac parte actorii Daniel Busuioc, Radu Homiceanu, Livia Iorga, Dumitru Georgescu, Mălina Lazăr, Horia Veriveș și Ioan Ursulescu.

„Surprinzător pentru teatrul lui Marivaux este subiectul piesei „Jocul dragostei și al întâmplării”, pentru că el aduce în scenă doi tineri care nu se cunosc și a căror căsătorie a fost pusă la cale de părinții lor. Cei doi tineri, independent unul de celălalt, se vor deghiza, ea împrumutând hainele subretei sale, el – pe cele ale valetului. Silvia și Dorante vor deveni, în această încercare, Lisette și Bourguignon. Surpriza va fi dublă, pentru că niciunul nu știe de hotărârea celuilalt. Întâmplător, sentimentul de dragoste dintre cei doi este puternic…”, arată Costin Tuchilă și Pușa Roth într-un capitol din „Clasicii dramaturgiei universale”, volumul I, Editura Academiei Române, 2010.

 

În aer liber, Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, din Iași, vine cu o nouă premieră, intitulată „TREI”. Piesa se va juca pe 4 și 5 iulie 2020, de la ora 20:30, lângă Teatru la Cub.

„«TREI», cea de-a doua premieră în aer liber, va avea loc pe 4 și 5 iulie. Este cea de-a doua premieră a verii, în repetiții generale! «TREI» este o adaptare scenică de actorii Teodor Corban, Constantin Pușcașu și Ionuț Cornilă, după «Trei pe un balansoar», de Luigi Lunari. Din distribuție fac parte Constantin Pușcașu, Teodor Corban, Ionuț Cornilă și Ștefi Sandu. Regia este asigurată de Teodor Corban, iar scenografia – Alina Dincă-Pușcașu. Video design-ul este asigurat de Andrei Cozlac”, au precizat cei de la Teatrul Național Iași. Actorii Teodor Corban și Constantin Pușcașu au mai lucrat împreună, în 2018, la premiera „Gunoierul”, după un text de Mimi Brănescu.

Despre „Gunoierul”, Teodor Corban și Constantin Pușcașu, principalii creatori ai spectacolului și deținătorii rolurilor principale, afirmă că e o piesă-metaforă plină de sevă, care, deși scurtă, concentra foarte multe idei. Astfel, creația îndeamnă la meditație pe marginea unor probleme serioase de viață, totul oferit sub masca unui umor de bună calitate.

Reguli pentru public la spectacolele în aer liber organizate de Teatrul Național Iași

Pentru a împiedica răspândirea COVID-19, Teatrul Național Iași anunță următoarele reguli pentru public, la spectacolele programate în aer liber: purtarea măștii din momentul intrării în spațiul destinat spectacolelor în aer liber, până la părăsirea acestuia, accept pentru termoscanarea efectuată de către personalul Teatrului Național Iași.
În cazul în care vor exista persoane ce refuză această procedură impusă prin lege sau au o temperatură care depășește 37,3 grade Celsius, acestea nu vor avea acces în spațiul destinat spectacolelor în aer liber. Dezinfectarea mâinilor se va face cu soluția dezinfectantă (alcool 70 la sută), pusă la dispoziție la intrare.
Respectarea distanțării de cel puțin 1,5 metri între persoane este impusă atât în zona de așteptare, la intrare, cât și în interior și la ieșirea din sală.

„Deoarece spectacolele noastre se desfășoară în aer liber, este important să cunoașteți noul regulament: în cazul în care ploaia începe înaintea spectacolului, reprezentația se reprogramează, iar biletele rămân valabile. Spectatorii care doresc restituirea contravalorii biletului sunt invitați la Agenția Teatrală, în timpul programului de lucru. Dacă plouă în timpul reprezentației, după 45 de minute de la începerea acesteia, spectacolul se poate întrerupe și relua în funcție de durata averselor. Dacă ploaia este de durată, spectacolul se suspendă, fără reprogramare sau rambursare a costului biletului”, precizează cei de la Teatrul Național Iași.

Adauga un comentariu