National

Premiera in justitia din Romania: Curtea de Apel Bucuresti, citata ca parte in procesul ICA

Publicat: 06 ian. 2015
1

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) va fi citata ca parte in procesul ICA, in urma cererii de anulare a pedepsei depuse de unul dintre condamnatii din dosar, fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis, judecata tot de CAB.

Este pentru prima oara in justitia din tara noastra cand Curtea de Apel este citata ca parte intr-un astfel de proces.

Asadar, un reprezentant al Curtii de Apel Bucuresti trebuie sa explice cum au repartizat judecatorii dosarul, relateaza Digi 24.

Citeste si Dan Voiculescu, atac dur la adresa lui Daniel Constantin

Cei care au facut aceasta solicitare sunt avocatii lui Sorin Pantis. Ei sustin ca instanta trebuie sa explice in detaliu modul in care au repartizat dosarul privatizarii frauduloase a ICA completului de judecata din care a facut parte magistratul Camelia Bogdan.

Reprezentantii legali ai fostului ministru acuza ca nu s-a respectat principiul repartizarii in mod aleatoriu, motiv pentru care au cerut anularea pedepsei de sapte ani de inchisoare cu executare si rejudecarea cazului.

Asadar, la un eventual nou termen stabilit de instanta se va prezenta si un reprezentant al Curtii de Apel Bucuresti.

Citeste si Reactia lui Daniel Constantin dupa ce a fost renegat de Voiculescu

Si Dan Voiculescu vrea sa fie liber
Magistratii CAB iau in discutie si cererea lui Dan Voiculescu de anulare a pedepsei de zece ani de inchisoare, primita in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Aceasta solicitare este analizata de un complet de divergenta, dupa ce primii doi judecatori din completul de la aceeasi instanta, carora li s-a incredintat acest caz initial, nu au putut sa cada de acord asupra unui verdict.

De aceea, a fost desemnat un al treilea magistrat care ia parte la o noua dezbatere si va inclina balanta.

Daca judecatorii decid acum sa admita contestatia lui Voiculescu, condamnarea primita va fi anulata, ceea ce va duce automat la eliberarea sa din inchisoare, prin desfiintarea mandatului de executare a pedepsei, iar procesul in cazul ICA se reia.

Avocatul lui Voiculescu, Gheorghita Mateut, a acuzat instanta care l-a condamnat pe clientul sau la zece ani de inchisoare ca a fost constant de rea credinta.

La publicarea acestei stiri, instanta a ramas in pronuntare.

Citeste si Laura Codruta Kovesi anunta o PREMIERA pentru justitia din Romania

Avocatul fondatorului Intact, Gheorghita Mateut, a declarat, la iesirea din sediul Curtii de Apel Bucuresti ca, daca cererea va fi respinsa, va apela la o cale de atac extraordinara, respectiv recursul la instanta suprema.

In schimb, daca cererea este admisa, atunci trebuie desfiintata decizia de condamnare existenta si, ca efect, punerea in libertate a lui Dan Voiculescu. Astfel, cauza va fi repusa in stadiul de apel si se va fixa si un termen de rejudecare.

Pe 15 octombrie anul trecut, Curtea de Apel Bucuresti a admis in principiu judecarea cererilor de anulare a pedepselor formulate de Dan Voiculescu si Sorin Pantis.

Adauga un comentariu