National

Premieră în justiția din România după ce o șoferiță a demonstrat că nu a consumat alcool la volan! Femeia susţine că ar fi mâncat fructe fermentate

Publicat: 07 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premieră în justiția din România după ce o șoferiță a demonstrat că nu a consumat alcool la volan Femeia susţine că ar fi mâncat fructe fermentate
O femeie care ar fi mâncat fructe a câștigat în instanță un proces

Justiţia din România a înregistrat o premieră după ce o şoferiţă care a fost prinsă băuta la volan i-a dat în judecată pe oamenii legii. Femeia susţine că nu a consumat alcool la volan ci alcoolemia descoperită de poliţişti a fost cauzată de consumul de fructe fermentate.

Poliţiştii au descoperit-o pe femeie că avea o alcoolemie de 0.05 la mie şi i-au suspendat persmisul pentru o perioadă de 90 de zile.

O femeie a câștigat un proces spunând că nu a consumat alcool la volan ci a mâncat fructe fermentate

Conform datelor publicate de jurnaliştii de la Digi24, şoferiţa din Sebeș a fost prinsă la volanul autoturismului având o alcoolemie de 0.05 la mie. Astfel, după descoperire, oamenii legii i-au dat şoferiţei un avertisment dar i-au şi suspendat carnetul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. După măsurile contravenţionale luate de oamenii legii, femeia a contestat decizia politistilot din Sebeș, iar instanta i-a dat dreptate.

Totuşi, judecătorii au scos la iveală şi două alte cauze pentru care i-a dat dreptate şoferiţei. Magistraţii au constatat faptul că de la dosar lipseşte fișa care indică alcoolemia femeii dar şi faptul că seria aparatului etilotest cu care a fost testată femeia lipseşte. În urma deciziei, femeia şi-a recuperat carnetul de conducere şi are dreptul de a merge cu autoturismul. Totodată, pentru moment, IPJ Alba nu a contestat decizia Judecătoriei Sebeș în acest caz.

În cât timp iese alcoolemia din corp

Legislaţia din România prevede sancţiuni pentru conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului. Aceeaşi legislaţie prevede faptul că un şofer se poate alege cu o amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce dacă are o alcoolemie de până în 0.40 mg/l alcool pur în aerul respirat. De alfel, dacă această măsura este depăşită, atunci şoferul poate răspunde în fața legii, alegându-se cu un dosar penal.

Valoarea alcoolemiei este dată de cantitatea de alcool pur consumată, în grame, înmulţită cu 0,8 (densitatea alcoolului), totul împărţit la greutatea corporală a celui care a băut.

Dacă un bărbat bea o bere de 500 ml, cu 5% alcool, într-o jumătate de oră, alcoolul va fi eliminat din organism complet de trei ori mai greu decât dacă aceeași bere ar fi băută în aproximativ o oră. În această situație, timpul pentru a fi eliminate alcoolul din organism ar fi de aproximativ 2 ore.

Șoșelele din România sunt pline de sânge

De fiecare dată când la nivel european este făcută o statistică referitor la numărul de accidente rutiere produse, România este, din păcate, cap de listă. Altfel spus, putem afirma faptul că șoselele din România sunt pline de sângele victimelor accidentelor.

De exemplu, unul dintre cele mai grave accidente din ultimele săptămâni s-a produs în județul Teleorman și a dus la decesul a nu mai puțin de cinci persoane. Vorbim despre faptul că un microbuz a intrat frontal într-un TIR. Mulți dintre oamenii care se aflau în microbuz nu au mai avut nicio șansă de a supraviețui.

 

Tot un accident rutier grav s-a produs în Leţcani, județul Iași unde un șofer neatent a acroșat mortal un pieton care traversa pe trecerea de pietoni. Martorii au povestit faptul că șoferul avea viteză și nu a încetinit

Adauga un comentariu