Titlurile zilei

Premieră în Justiția ieșeană! Un tată a fost condamnat pentru că și-a bătut copiii cu o curea! Ce sumă trebuie să plătească acum celor mici!

Publicat: 25 ian. 2020

Judecătorii au decis condamnarea unui ieșean pentru violență în familie. Acesta a fost acuzat că și-a bătut copiii cu cureaua, pentru că nu au făcut curat. Bărbatul a fost obligat de instanță la plata unor daune morale de 55.000 de lei. Victimele ceruseră daune totale de 70.000 de euro

Un bărbat din județul Iași a fost pedepsit de magistrați, după ce a fost acuzat că a fost violent cu propriii copii. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au dispus recent condamnarea lui Florin Toma la pedeapsa rezultantă de doi ani și trei luni de închisoare, cu suspendare, pentru violență în familie.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Primăriei comunei Cotnari sau școlii generale din satul Cotnari, pe o perioadă de 80 de zile. Admite în parte acțiunea civilă formulată de cele trei părți civile și îl obligă pe inculpatul Toma Florin la plata sumei totale de 55.000 de lei, cu titlul de daune morale”, au precizat judecătorii.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Neînțelegeri în casă

Procesul ieșeanului a început pe data de 5 martie 2018. Anchetatorii l-au trimis în judecată pe Florin Toma (39 de ani), acuzându-l de violență în familie.

„Pe data de 17 mai 2015, inculpatul a lovit-o cu pumnii și picioarele, în zona corpului, pe fosta sa soție, A.T., persoana vătămată necesitând pentru vindecare un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale. Pe data de 26 mai 2015, inculpatul i-a bătut cu cureaua, cu pumnii și cu palmele, pe copiii săi minori, T.F. și T.M., în vârstă de 12 ani și, respectiv, 9 ani”, au afirmat procurorii.

Conform acestora, inculpatul și femeia au fost căsătoriți până pe data de 23 martie 2016, din mariaj rezultând doi copii. Numai că, în cursul anului 2015, între cei doi soți au apărut tot felul de neînțelegeri.
Pe 17 mai 2015, totul a culminat, iar individul, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, și-ar fi lovit nevasta, care a fugit de acasă direct la spital, după care s-ar fi mutat cu chirie. Cei doi copii au rămas cu tatăl lor.
Pe 26 mai 2015, individul a venit din nou băut acasă și a făcut scandal, reproșându-le minorilor că nu au făcut treburile pe lângă gospodărie, legate de hrănirea și curățenia la animale, ori de faptul că nu i-a spălat hainele.

Alcool și nervi

Din declarațiile martorilor a reieșit faptul că, după terminarea cursurile școlare, individul își punea fiul să facă curățenie la animalele din gospodărie, respectiv la cele cinci vaci, 17 porci, cinci oi, două capre și 200 de pui de găină, să le dea apă și de mâncare, dar și la muncile câmpului, și anume la prășit, la adunat fân, fiind nevoit să efectueze singur aceste treburi, în lipsa tatălui, deși era bolnav de diabet zaharat insulino-dependent și trebuia să-și administreze singur tratament cu insulină de patru ori pe zi.

Pentru acest motiv, individul a început să-l lovească cu o curea, apoi cu pumnii și cu picioarele peste cap și corp pe minor, iar, după ce acesta a fost scos afară din locuință, pentru a face treburile la animale, a tras-o de păr și a lovit-o peste cap și corp și pe fetiță. Ulterior, fiul a sunat-o pe mama sa, iar femeia a luat copiii să stea cu ea, în chirie.
Cu ocazia audierii în cursul urmăririi penale, individul a declarat că nu este adevărat că i-ar fi lovit pe soția și pe copiii săi și nici că i-ar fi forțat pe aceștia din urmă să facă treabă, să spele și să facă mâncare.loading...

Comentarii
  • Foarte buna decizia tribunalului! In alte tari, cineva poate fi arestat nu numai pentru violenta fizica, ci si verbala; daca, de exemplu, o femeie acuza un barbat ca a insultat-o, acesta poate petrece cel putin 24 ore in arest, fara sa fie macar nevoie de martori.

Adauga un comentariu