National

Premiera in justitia romaneasca: o tanara trebuie sa-i returneze fostului logodnic 200.000 de dolari, dupa ce a anulat nunta

Publicat: 06 mart. 2015
1

O romanca este obligata de magistrati sa-i inapoieze fostului logodnic, un barbat american, 200.000 de dolari, bani pe care acesta i-a oferit, printre altele, pentru organizarea nuntii care nu a mai avut loc. Richard Grover sustine acum ca a cazut victima unei inselaciuni bine puse la punct.

O tanara din Bucuresti este obligata de instanta sa-i restituie fostului logodnic, un om de afaceri american, 200.000 de dolari, dupa ce nunta celor doi a fost anulata. Sentinta, prima de acest fel, vine la la aproape patru ani de la modificarea codului civil.

Richard Grover si Alina s-au cunoscut in 2010, la Londra, acolo unde romanca lucra ca barmanita. Cei doi au inceput o relatie care a durat aproape doi ani, perioada in care barbatul a venit de la multe ori si in Romania pentru a-i cunoaste familia partenerei sale.

Citeste si Uma Thurman a rupt logodna cu omul de afaceri Arpad Busson

In final, Richard a cerut-o in casatorie pe iubita lui, oferindu-i un inel cu diamante, in valoare de 8.000 de dolari.

Alina a mai primit de la viitorul sot 60.000 de dolari pentru a organiza nunta si tot atat pentru a-si cumpara o masina. In plus, chiria apartamentului din Londra, unde fata locuia impreuna cu sora ei, l-a costat pe american 7.000 de lire sterline.

In momentul in care barbatul nu i-a mai dat bani insa, romanca a rupt logodna. Pentru ca tanara a refuzat sa-i returneze banii, Richard a apelat la ajutorul instantei.

Citeste si Cristina Spatar este FERICITA in sfarsit! Sotul s-a intors acasa

„A tinut fiecare chitanta, fiecare bon, fiecare cheltuiala pe care a facut-o cu parata, sora ei si, bineinteles, toata familia”, a explicat avocatul Dan Dandes.

Instanta i-a dat castig de cauza lui Richard Grover, intrucat noul Cod Civil precizeaza ca „In cazul ruperii logodnei, sunt supuse restituirii darurile pe care logodnicii le-au primit in considerarea logodnei sau, pe durata acesteia, in vederea casatoriei, cu exceptia darurilor obisnuite. Darurile se restituie in natura sau, daca aceasta nu mai este cu putinta, in masura imbogatirii”.

Desi Alina a refuzat sa faca orice comentariu pe marginea acestui subiect, americanul este convins acum ca totul nu a fost decat un plan bine pus la punct.

„I-am intalnit familia de multe ori, am vorbit cu ei, am fost acasa la ei. Asadar, a fost, asa cum am mai spus, un proces foarte complex sa ma fraudeze si tind sa cred ca nu sunt singurul barbat caruia i-a facut asta”, a mai afirmat Richard.

Comentarii
  • Din pacate 90%, din romance sint asa: materialiste, isi vand si sufletul pentru bani dar ce este si mai grav ca fata din articol a fost ajutata de parinti, nu ii intereseaza cum fiica lor facea rost de bani, asa parinti asa copii, hoti si mincinosi.
    Americanul n-a fost prost, cred ca s-a informat bine despre casatoriile mixte in Romania sint bazate numai pe interes material din partea ramana.
    In Romania de astazi, totul se rezuma la bani, la profit prin orice mijloc, pacat ca este o tara frumoas dar n-a ramas nimic din bunul simt si educatia care a caracrerizat poporul roman acum cativa ani cand am avut statutul de student straini in Iasi, aici in Canada unde traiesc acum, am numai amintiri bune despre Roamania si orasul celor sapte coline.

Adauga un comentariu