Sport

Premiera în Romania. VAR-ul va fi implementat chiar din acest sezon. Anuntul tocmai a fost facut. Ce spune seful LPF

Publicat: 11 iul. 2019
1

Fazele litigioase din Liga 1 vor putea avea, în sfârsit, o rezolvare, iar sistemul VAR (arbitraj asistat video) va fi implementat si în campionatul românesc. Anuntul a fost facut de Orlando Nicoara, directorul general al EAD Interactive, detinatorul drepturilor TV pentru Liga 1, însa sistemul va fi implementat începând cu play-off-ul acestui sezon care va începe în câteva zile.

"Vom încerca sa avem implementat arbitrajul video din play-off-ul acestui sezon si din sezonul viitor sa-l împlementam la toate meciurile. Face parte din productia meciurilor de Liga 1, productie care trebuie sa respecte anumite standarde, sa fie respectate cerintele pentru arbitrajul video", a declarat Nicoara.

Cu toate acestea, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, sustine ca VAR-ul nu va fi implementat din acest sezon daca FRF nu va specializa arbitrii.

"Daca ne întârzie Federatia cu specializarea arbitrilor, atunci nu o sa putem sa implementam cum ne-am propus. Arbitrajele sunt coordonate de FRF, prin Comisia Centrala a Arbitrilor si trebuie sa-i trimita la specializare. Altfel, nu putem sa implementam. Bineînteles, pe costurile lor, daca era la noi CCA, plateam noi.
Daca nu e la noi, trebuie sa plateasca federatia. Banuiesc ca e normal, nu? Cluburie nu trebuie sa plateasca. Au spus ca da (n.r. – FRF), dar eu cred ca arbitrii nu sunt pregatiti. Am avut arbitri internationali care nu au fost în Champions League pentru ca nu erau pregatiti. Cei pentru campionatul intern nu cred ca sunt specializati", a spus Iorgulescu.
Noul sezon începe pe 12 iulie.

 

Adauga un comentariu