Sport

Premiera la Cupa Mondiala de rugby. Nicio echipa din Europa nu s-a calificat in semifinalele competitiei

Publicat: 19 oct. 2015
1

Ultimul sfert de finala de la Cupa Mondiala din Anglia a consemnat la final o premiera pentru competitia suprema. Nicio echipa din Europa nu s-a calificat în semifinale, ceea ce nu se mai întâmplase în precedentele sapte editiie ale turneului final.

Australia a învins Scotia cu 35-34, dupa o lovitura de pedeapsa transformata în ultimul minut, si astfel onoarea emisferei nordice n-a putut fi salvata de reprezentantii ciulinului, în ultima dintre cele patru dispute ale sferturilor. Tara Galilor, Franta si Irlanda au fost si ele eliminate.

Citeste si: Cupa Mondiala de rugby: Romania, invinsa de Irlanda

Argentina, care a trecut de Irlanda cu 43-20, e performera actualei editii, fiind singura care mai poate contesta suprematia celor trei mari formatii din emisfera sudica. Noua Zeelanda a învins categoric Franta, sâmbata, 62-13, iar Africa de Sud a depasit greu tara Galilor, 23-19, cu eseul decisiv marcat în minutul 75.

Cel putin o formatie europeana a ajuns însa pâna în semifinale la precedentele sapte editii ale Cupei Mondiale, în sase editii cele patru locuri fiind împartite egal, 2-2, cu rivalele din sud. O singura data, în 1999, Franta a fost singura reprezentanta a Europei în careul de asi, jucând alaturi de Australia, Africa de Sud si Noua Zeelanda.

Citeste si: SOC la Cupa Mondiala de rugby! Anglia, eliminata inca din faza grupelor

Francezii constituie echipa de pe Batrânul Continent cu cele mai multe prezente în semifinale, sase, dar si cu cele mai multe finale pierdute, trei, ultima la editia din 2011, 7-8 cu Noua Zeelanda. Noua Zeelanda are si ea sase semifinale si doua titluri, plus o finala pierduta. Practic, cu câte doua titluri se pot lauda si Australia si Africa de Sud, în vreme ce a patra semifinalista, Argentina, are în palmares o victorie în finala mica a editiei din 2007, când a învins Franta, 34-10.

Programul semifinalelor

Noua Zeelanda – Africa de Sud, sâmbata, 24 octombrie, ora 18:00, Digi Sport 2
Argentina – Australia, duminica, 25 octombrie, ora 18:00, Digi Sport 1

Adauga un comentariu