Local

Premieră națională! Ministrul sănătății a vorbit la BZI LIVE despre intențiile sale de a schimba neregulile din sistemul sanitar românesc! Acesta a răspuns la toate întrebările urmăritorilor – Video

Publicat: 15 dec. 2019

Participare cu exclusivitate națională în Platoul BZI LIVE. Dr. Victor Costache, ministrul sănătății a vorbit punctual despre tot ceea ce dorește să schimbe în sistemul medical din România. Acesta a răspuns tuturor întrebărilor adresate de către urmăritori.

Sâmbătă, 14 decembrie, dr. Victor Costache, ministrul sănătății a vorbit în premieră națională despre intențiile sale de a schimba neregulile din sistemul sanitar românesc. În decursul orei în care s-a desfășurat emisiunea BZI LIVE la care a fost prezent, ministrul a punctat faptul că a vizitat spitalele din Iași și a promis că va contribui la dezvoltarea lor. Totodată, acesta a răspuns punctual, tuturor întrebărilor adresate de către urmăritorii BZI LIVE.

„Controalele sunt importante, trebuie să găsim și soluții

În vizita sa la Iași cu ocazia zilelor Universității de Medicină și Farmacie, ministrul sănătății a vorbit în direct pentru și cu urmăritorii BZI LIVE. În discursul său, acesta menționat faptul că atât el, cât și echipa pe care a format-o de când este ministru al sănătății, sunt gata să demareze din luna ianuarie, proiecte de investiție în spitalele din Iași și din România. „Situația în sistemul medical nu este echilibrată în multe unități sanitare din Iași și sunt necesare investiții importante pentru a ajunge la standarde europene și decente. Colegii mei din toate sectoarele, pregătesc investițiile pentru sistemul sanitar și vom demara un program operațional pentru sănătate cu fonduri record. Ideea este să găsim soluții rapide pe termen mediu și scurt pentru pacienții pe care îi avem acum, nu cei de peste zece ani. Controalele sunt importante, dar mai important este să venim și cu soluții. Motivarea și hotărârea echipei noastre de a ameliora mult sistemul sanitar. Cred că v-am convins în scurta perioadă de când am luat acest mandat că suntem capabili să facem aceste lucruri”, spune dr. Victor Costache ministrul sănătății, pentru BZI LIVE.

Fonduri considerabile pentru spitalele din România

Orașul său de suflet, așa cum îl numește ministrul sănătății, Iașul mai are multe probleme de rezolvat în spitale. Dr. Victor Costache a fost student și absolvent al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Iași, loc în care se întoarce cu plăcere de fiecare dată. „Îmi vizitez colegii medici de câte ori am ocazia. E important să menținem un dialog. Mulți dintre ei lucrează în condiții foarte grele. Este important să revigurăm infrastructura pe care o avem. Am adus colegilor de la Spitalul Sf. Spiridon vești bune, o parte dintre fonduri vor fi redirecționate pentru acest spital”, adaugă ministrul sănătății.

Ameliorarea fenomenului „șpaga”

Spre finalul emsiunii, ministrul sănătății a ținut să menționeze faptul că el crede cu desăvârșire în dialog și în rezolvarea problemelor în echipă. La o întrebare adresată de unul dintre urmăritorii BZI LIVE, legată de șapăgile cerute de către personalul medical, dr. Victor Costache a răspuns punctual și prompt. ” Este un fenomen complex. Sunt spitale în care acest fenomen a dispărut și altele în care acest fenomen este de o amploare uriașa. Cu siguranță se poate ameliora situația actuală. Sfătuim pacienții să fie corecți și să nu permită să fie condiționați și să semnaleze actul medical care nu e dus la bun șfârșit”, încheie dr. Victor Costache, ministrul Sănătații.

Victor Costache – 14.12.2019

Exclusivitate natională, Ministrul Sănătății Victor Costache, va vorbi la BZI LIVE în premieră despre cele mai noi proiecte din domeniul medical

Publicată de BZI pe Sâmbătă, 14 decembrie 2019loading...

Adauga un comentariu