Local

Premiera spectacolului „Moartea unui artist” de Horia Lovinescu, pe scena Nationalului iesean

Publicat: 27 oct. 2017
1
Luni, 30 octombrie 2017, de la 10:00, la Sala Studio, Teatrul National (TNI) Vasile Alecsandri Iasi va prezenta oficial premiera spectacolului „Moartea unui artist” de Horia Lovinescu.

Citeste si : Detalii tulburatoare despre presedintele Romaniei! Totul este dezvaluit de un iesean faimos – GALERIE FOTO, VIDEO

Este un eveniment teatral special, care are loc în apropierea aniversarii celor 70 de ani de viata ai actorului Emil Coseru. Piesa este in regia Irinei Popescu Boieru, scenografia apartinandu-i Rodicai Arghir.

Din distributie fac parte actorii Nationalului: sarbatoritul Emil Coseru, Mihaela Arsenescu Werner, Doina Deleanu, Andrei Grigore Sava, Radu Ghilas, Brândusa Aciobanitei, Ada Lupu, Daniel Busuioc si Radu Homiceanu. Premiera spectacolului va avea loc marti, 31 octombrie, ora 18:00, tot in Sala Studio.

Originar din Tecuci, actorul Emil Coseru are o poveste de viata deosebita! Dincolo de cariera sa de exceptie, unul dintre aspectele cel mai putin cunoscute de catre public este ca, inainte de 1989, el a facut parte din grupul de intelectuali disidenti ai orasului Iasi. 
Este vorba de miscarea intitulata generic „Grupul de la Iasi” ce i-au avut ca lideri pe scriitorul Dan Petrescu si pe sotia sa Tereza Culianu, sora celebrului Ioan Petru Culianu, asasinat in Statele Unite ale Americii (SUA).

Citeste si : Premiere de zile mari, luna viitoare, la Nationalul iesean

Adauga un comentariu