Eveniment-Social

Premiere in medicina dentara din tara, la UMF Iasi

Publicat: 29 sept. 2010

Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, prin Facultatea de Medicina Dentara, a demarat doua proiecte cu finantare europeana in valoare de aproximativ 10 milioane euro. Acestea vizeaza imbunatatirea calitatii pregatirii studentilor.

Astfel, primul proiect se refera la crearea unui laborator virtual in care studentii vor fi pusi in fata tuturor situatiilor care apar in tratarea pacientilor, prin simulari de mare complexitate.

Cel de-al doilea proiect vizeaza realizarea unei biblioteci virtuale, prima din tara in domeniul stomatologiei dentare, biblioteca care va pune la dispozitia studentilor lucrari si teste prin intermediul carora acestia vor putea sa se pregateasca si sa se autotesteze individual.

Aceste doua mega-aplicatii, coordonate de prof. dr. Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara, care vor incepe sa fie utilizate de catre cursanti din trimestrul al doilea din anul 2011, fac parte din planul de 15 proiecte pe care UMF Iasi are in plan sa le implementeze.

Ca urmare a investitiilor si a reusitei atragerii fondurilor europene, pentru prima data in istoria sa, UMF Iasi a reusit sa atraga studenti din 35 de tari. „Pentru prima data in istoria UMF, avem cursanti din 35 de tari din lume”, a declarat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, Vasile Astarastoaie, rectorul UMF Iasi.loading...

Adauga un comentariu