Eveniment-Social

Premierea excelentei la Colegiul National „Emil Racovita”

Publicat: 05 iun. 2018
1

In ziua de 6 iunie 2018, la ora 17.00, in sala de festivitati a Colegiului National „Emil Racovita" Iasi are loc premierea olimpicilor nationali si internationali ai scolii. Acest eveniment este organizat in cadrul colegiului de peste 10 ani si este sustinut de Asociatia Parintilor CNER si Fundatia LERIS, organizatie nonguvernamentala, infiintata in anul 2001 de un grup de profesori ai colegiului pentru sprijinirea cadrelor didactice in activitate sau pensionate, a elevilor, dar si a absolventilor.

Gala olimpicilor este modalitatea prin care intreaga comunitate racovitista isi exprima recunostinta pentru meritele deosebite ale elevilor participanti la olimpiadele nationale si internationale in anul scolar in curs si ale profesorilor care i-au indrumat. La aceasta editie vor fi premiati 52 de elevi si 29 de cadre didactice. Printre rezultatele remarcabile ale acestui an competitional amintim premiul I obtinut de elevul Tudor Cristian Cozma, coordonat de prof. Paula Gavrilescu, la Olimpiada Internationala de Chimie „Dimitrie Mendeleev" si calificarea lui Manuel Fosalau, coordonat de prof. Mihaela Lesenciuc, la Olimpiada Internationala de Geografie. De asemenea, Mira Zaharia, coordonata de prof. Mihaela Vlioncu, s-a calificat la Olimpiada Internationala de Limba Romana, Catalina Ivascu si Maria Stamouli, coordonate de prof. Athina Tsavea si prof. Soultana Arvanitaki, vor participa la Olimpiada Internationala a Elenismului, iar Flavian Ivanov si Vlada Zagnat, coordonati de prof. Gromic Zinaida, sunt calificati la Olimpiada Internationala de Limba Rusa. In lotul national largit al „Olimpiadei Uniunii Europene pentru Stiinte", disciplina biologie, s-a calificat Constantin Teodorina, coordonata de prof. Alina Birliga.

Alaturi de elevi si profesori, la eveniment vor participa si parintii elevilor premiati. Invitatii speciali ai editiei din acest an sunt prof. dr. Genoveva Farcas, Inspector Scolar General, prof. dr. Razvan Litcanu si conf. dr. Sebastian Popescu, decanii facultatilor de Matematica si Fizica din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza" Iasi.   

Adauga un comentariu