Actualitate

Premierul Florin Cîțu a făcut marele anunţ! Va mai intra România în lockdown total?

Publicat: 20 apr. 2021
premierul Florin Cîțu stă pe un scaun în cadrul ședinței de Guvern iar în dreapta este steagul României și în stânga steagul UE
Premierul României, Florin Cîțu, nu dorește intrarea într-un alt lockdown

Premierul Florin Cîțu a vorbit, marţi, despre posibilitatea României de a mai intra într-un lockdown total. Cîțu a declarat că îşi doreşte o economie deschisă şi că posibilitatea de a intra într-un blocaj complet este redusă.

Anunţul vine la câteva săptămâni după ce acelaşi premier a anunţat faptul că de la 1 iunie în România vor exista ridicări ale restricţiilor.

Florin Cîțu nu dorește că România să intre într-un lockdown

Prezent prin videoconferinţa la un eveniment, premierul Florin Cîțu a anunţat că este o perioadă complicată pentru economie mai ales în contextul dificil pandemic cu care se confruntă România. Totuşi, premierul este de părere că România nu va mai intra într-un lockdown şi că economia a mai crescut, potrivit Bursei de la București.

”Este o perioadă complicată, avem de administrat această situaţie cu criza de sănătate (…) Aţi spus că anul trecut a fost un an dificil, dar, dacă ne uităm la rulajul pe care l-a avut Bursă de la Bucureşti, vedem că a crescut”, a afirmat Cîţu.

Premierul a mai explicat faptul că este extrem de important de a avea o economie sănătoasă dar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de oameni sănătoşi:

”Este foarte important să avem companii sănătoase (…) Pentru mine important este – şi am spus de multe ori (…) că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă, în majoritatea ei, şi să ne luptăm şi cu pandemia. Şi până acum am reuşit. Ai nevoie de economie sănătoasă (…) dar ai nevoie şi de oameni sănătoşi pentru a avea o economie puternică”, a mai declarat premierul.

Florin Cîțu anunța că vom reveni la normalitate pe data de 1 iunie

Într-o declaraţie mai veche, premierul anunţa faptul că România va reveni la normalitate de pe data de 1 iunie. În acest sens, Florin Cîțu spunea că la nivel de Guvern s-a luat decizia de înfiinţare a unui organism care are misiunea de a stabili noi metode de relaxare şi de a se asigura că de la 1 iunie țara va intra într-un proces de renunţare la restricţii.

Astăzi (nr. 5 aprilei 2021) voi anunța constituirea unui comitet interministerial, prin decizia premierului și sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. De fapt, aceasta este primul jalon, primul milestone, prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate și am să vă explic la ce mă refer”, a declarat premierul.

Afirmaţiile acestuia au fost făcute din considerentul unei bune funcţionări a campaniei de vaccinare ce se desfășoară pe teritoriul României.

Totuşi, anunţul premierului a fost contrazis la acea vreme de mai mulţi specialişti. De exemplu, specialist în sănătate publică, Răzvan Cherecheș  a afirmat faptul că declaraţiile pot fi văzute mai degrabă prin prisma unei declaraţii politice nicidecum a unei declaraţii bazată pe argumente sanitare

” Nu sunt date care să sugereze așa ceva. Declarația premierului e o declarație politică. Înțeleg nevoia de a oferi un mesaj pozitiv, dar cred că felul în care a făcut-o îndeamnă mai degrabă la relaxare. Mesajul premierului mi se pare mai degrabă . Nu, niciodată nu am avut o situația mai proastă”, declara pe 6 aprilei 2021, Răzvan Cherecheș.

Comentarii
  • Vorbe goale… pe ce se bazeaza? UK de ex a vaccinat mult de asta isi permite deschidere si relaxare. Nu e cazul Romaniei. Mesajul adresat populatiei de a se vaccina nu trece. Oamenii si-au pierdut increderea in tot.

Adauga un comentariu