Actualitate

Premierul Florin Cîțu anunță testare obligatorie pentru bugetarii care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19

Publicat: 20 aug. 2021
Premierul Florin Cîțu la o ședință de Guvern
Florin Cîțu președintele PNL, anunță noi negocieri cu PSD și UDMR, în weekend, pe temele pe care cele trei partide nu s-au înțeles încă

În cadrul unei conferinţe de presă susţinuta la Guvern, premierul Florin Cîțu a transmis un puternic semnal pentru milioane de bugetari. Premierul consideră faptul că orice bugetar care refuză să se vaccineze trebuie să se testeze.

Premierul nu a menţionat dacă bugetarii vor suporta din propriile buzunare costurile cu testarea. De altfel, această idee nu e nouă în spaţiul public. În Ministerul Sănătății există un proiect referitor la testarea medicilor care nu doresc să se vaccineze.

Premierul Florin Cîțu vrea testarea bugetarilor care nu doresc să se vaccineze

Prezent la o conferinţă de presă de la Guvern, Florin Cîțu consideră faptul că orice bugetar care nu dorește să se vaccineze se va testa. Premierul nu a explicat şi dacă testarea va fi asigurată din bugetul de stat sau din propriul buzunar:

„O să facem tot posibilul că școlile să fie cu prezență fizică, iar începutul anului școlar să ie normal.

Personalul medical și din învățământ, dar nu numai, trebuie ori să se vaccineze, ori să se testeze. O să găsim soluțiile cele mai bune.

N-am renunțat la gândul de a se testa personalul medical”, a spus premierul Cîțu.

Citește și: Iată fotografia de la arestarea lui Florin Vasile Cîțu, în Statele Unite ale Americii

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă anunță obligativitatea purtării măștii de protecție la școală

În altă ordine de idei, în cadrul aceleiași conferințe de presă, Ioana Mihăilă a menționat câteva măsuri care vor fi luate în școlile din România. Ministrul Sănătății a reluat ideea că Guvernul va face tot ce este posibil pentru ca școala să se desfășoare în format fizic. De altfel, ministrul a anunțat că elevii vor fi obligați să poarte măști de protecție în interiorul școlii:

„Am agreat că prioritatea tuturor este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp posibil și oferirea posibilității cursurilor în format fizic. De asemenea, acestor copii trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea anumitor măsuri de protecție, așa încât transmiterea să rămână cât mai mult posibil. Din acest motiv, purtarea măștii în școală va fi obligatorie pentru copii de peste 6 ani. Purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi considerată obligatorie.

Activitățile sportive vor fi încurajate preponderent în spațiu deschis, iar pentru activități sportive în spații închise se va decide în funcție de incidența în comunitatea respectivă dacă se pot desfășura sau nu.

Despre vaccinarea în școli vom continua să avem discuții cu CNCAV și să adaptăm deciziile în funcție de particularitățile fiecărei școli”, a declarat ministrul Sănătății.

Comentarii
  • Sa te testezi tu și cu toată familia ta, sunt sigur că guvernanți tai nici 15 % nu sunt vaccinați, este timpul sa ieșim în stradă.

  • Oare tu nu ai făcut vaccinul sau ție frică să nu mori!? De ce bagi stres în oameni bugetari și in medici măi omule fără Dumnezeu!?

  • Alegi-s-ar praful de tine și toți ai tai care impingeti oamenii ca pe vite la vakseen. Inclusiv de tartorul vostru sef, Biluță (stiti voi care…)!

  • Sa va înțepați voi, nemernici și slugi nemernica! Bine ar fi dacă ați preda bocancii. Și asa faceți umbra pământului degeaba. Mincinoșilor! Huuuoooooo!

  • Ca pe vite vor sa ne vaccineze ăștia, rasa lor de mameluci slugile la miliardari care vor sa scape de noi, trebuie pus punct la dictatura asta pasiva.

  • Să te otrăvești tu cu toată gașca ta de antiromâni, nenorocitule, la pârnaie cu tine băi bâlbâitule, repetentule… etc….!!!

Adauga un comentariu