Actualitate

Premierul Florin Cîțu, atac la Ludovic Orban: „Eu sunt înconjurat de oameni de succes, care au demonstrat”

Publicat: 04 iun. 2021
Florin Cîțu vorbește la microfon

Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîțu, a avut astăzi o intervenţie publică prin care a explicat de ce candidează pentru șefia Partidului Naţional Liberal. Pe lângă asta, premierul l-a atacat pe Ludovic Orban, spunând în replică pentru acesta care a transmis faptul ca președinții de organizații județene care au fost prezenți la lansarea candidaturii lui Florin Cîțu la șefia partidului nu i-au reprezentat pe colegii lor din filiale.

„Eu sunt născut și crescut liberal și vreau să mă asigur că putem să implementăm principiile liberale la nivelul întregii Românii, dar bineînțeles că trebuie să începem cu PNL. Și aș vrea să nu mai văd pe viitor oameni sau opinii care apăr împotriva unor oameni care își asumă o responsabilitate să intre într-o competiție. Din asta trăim”, a spus Florin Cîțu, vineri după-amiază.

Florin Cîțu, despre candidatura sa la conducerea PNL

Premierul României a afirma că nu îi este frica de competiţia în Partidul Naţional Liberal şi va candida pentru funcţia de preşedinte al PNL-ului. Mai mult decât atât, liberalul a precizat faptul se bazează pe oameni de succes, care au demonstrat asta de-a lungul timpului.

În altă ordine de idei, premierul a susţinut, făcând referire la Ludovic Orban, că sunt oameni în PNL care şi-au exprimat o serie de opinii împotriva colegilor săi care l-au susţinut.

„Faptul că avem oameni din PNL care și-au exprimat niște opinii împotriva colegilor mei care au venit alături de mine arată o direcție total greșită”, a mai spus Florin Cîțu, adăugând: „Competiția înseamnă liberalism. Nu ar trebui să ne fie frică de competiție în PNL. Acesta este un alt motiv pentru care candidez! Eu mă bazez pe oameni care au demonstrat în Partidul Național Liberal. Ați văzut lângă mine oameni care au aplicat liberalismul în toate funcțiile pe care le-au ocupat, au arătat că se poate. Eu sunt înconjurat de oameni de succes, pentru că ceea ce au făcut acești oameni în funcțiile avute vreau să fac eu cu România.

Oameni ca Emil Boc, ca Gheorghe Flutur, ca Ionel Bogdan, oameni care au reușit și, împreună, vom reuși și pentru România. Pentru mine este foarte important și am plecat în această cursă, în această competiție cu un singur gând: doar liberalismul salvează România, dar aplicat, nu doar din vorbe. Avem oameni care au arătat că se poate și am arătat și eu anul trecut că și la nivel național se poate dacă aplici principii liberale, simple, transparente și de bun simț”, a mai spus Forin Cîțu, prezent la o conferință de presă la care participă și Emil Boc.

Premierul României, despre afirmațiile lui Ludovic Orban

A refuzat să comenteze afirmațiile lui Ludovic Orban de joi, când a spus că a susținut mulți tineri de când a venit la șefia PNL și că o să sprijine în continuare generațiile viitoare să intre în politică, chiar dacă unii tineri pe care el i-a sprijinit l-au dezamăgit.

„Eu am promovat tineri în PNL, dar nu doar din PNL, dar este vorba despre oameni care fac lucruri pentru România. Nu contează chiar așa de mult vârsta, ci ce faci pentru România, iar pentru noi, pentru mine ca liberal convins, contează să ducem mai departe aceste principii ale liberalismului. Eu vreau două lucruri foarte importante – proprietatea privată e sfântă, iar antreprenorul este un erou”, a mai spus premierul.

Reamintim că pe data de 25 septembrie 2021 va avea loc Congresul PNL.

Comentarii
  • Care este nivelul lui Citu? A picat examenul de treapta a II-a la un liceu industrial si a mai picat de doua ori admiterea la facultate. Acum a fost pus prim-ministru. Daca mergem tota asa, urmatorul prim-ministru va fi un repetent.

Adauga un comentariu